2020-01-19
還記得以前中學爲左買村上隆花花扣而午飯時食三文治,結果兩星期後終於買到,但返學一星期後就整唔見左...今日去到K11 Musea途經Lex Art Cafe見到一個巨型村上隆花花,立即停往了腳步,以上回憶立即浮現出嚟。女友同一時間都表示肚餓,所以我地就入左去。餐廳燈光充足,櫥窗放滿林林總總既潮流用品,其中包括耳熟能詳嘅Kaws、村上隆等等。Breakfast Essential- 雖然而家係夜晚,但多士永遠都無份早午晩既,尤其是見到咁性感嘅炒蛋,另外仲有腸仔粒同煙肉絲。- Curator Style PizzaPizza餅底好薄所以特別脆,配料比較常見,例如芝士同辣肉腸。最特別係加左紅色黃色一粒粒既食材,一咬落去有少少爆汁,味道酸酸辣辣,令薄餅層次更豐富。- Artsy Print CoffeCurator Art Cafe其中一個特色就係藝術打印咖啡或朱古力,為表我對女友既濃蜜愛意,我揀左’I love u’既圖片,朱古力味亦同樣香濃。- Piccolo LattePiccolo latte即係迷你版拿鐵,味道唔甜。杯子一樣充滿藝術感。
Breakfast Essential
- Curator Style Pizza