老馮茶居 (荃灣千色匯II)

Old Fung Tea House (KOLOUR • Tsuen Wan II)
2024-12-04 169 瀏覽
👩🏻‍💻朋友帶我去飲茶🫖呢度好懷舊,好有問題氣氛呀👍🐙魷香肉餅飯:熱檸茶辣辣用個傳統瓦兜裝住啲飯嚟蒸上面放滿好有咬口、又香又滑嘅肉餅🔥仲可以放好多蔥係上面☝️加埋秘製嘅豉油✅而家天氣涼涼哋食❄️感覺好幸福🥰🦐老馮鮮蝦餃:用晶瑩剔透去形容呢個鮮蝦餃就最啱喇😍佢唔單止🈶️飽滿嘅外型💯咬入口仲好爽口彈牙添🥳🍲螺頭燉瘦肉湯:螺頭養生潤肺🉐用埋𤺥肉一齊燉🔥味道好清甜✔️啖啖都暖在心呢🥰🐄古法牛肉球:平時飲茶好喜歡食牛肉球🐂 一碟有三粒大大粒嘅牛肉球🐂最鍾意落好多喼汁落去一齊食🤤係回憶嘅味道👅🐮香滑牛肉腸:🥟金牌魚翅餃:好少見到有魚翅餃😋個皮好薄✅入面有好多餡料🉐隻隻餃子都脹卜卜添 💯🥛薑汁燉鮮奶:hubby好喜歡食薑汁燉鮮奶🫗呢個薑汁撞奶個賣相超光滑 ✔️ 薑同埋奶嘅味道好平均💯入口嘅口感好厚嘅又滑🌈大滿足😋🍮香滑椰汁糕:好耐冇食椰汁糕嚕😋椰奶香濃口感滑溜✅唔會好甜🉐好好味呀🥳
👩🏻‍💻朋友帶我去飲茶🫖呢度好懷舊,好有問題氣氛呀👍

🐮香滑牛肉腸: