2019-01-22 1064 瀏覽
差不多10點收工先同朋友食飯, 朋友有揸車諗住搵個易泊車既地方食野, 諗起以前每逢冬天都會去食既添樂園煲仔飯, 價錢又抵食。因為時間有點夜又唔係話好肚餓, 每人叫一樣野食, 加碟油菜就算喇~🔸及底粥🔸有豬肉丸, 豬心, 豬腸等內臟, 粥夠綿, 而且好夠味, 材料仲係大大件好足料添!🔸牛腩撈麵🔸牛腩同牛筋都好夠淋, 好重五香味, 可以自行加少少醋都好味🔸潤腸排骨煲仔飯🔸可以過咗食飯時間, 唔算等咗好耐就到, 食完粥同麵就上枱了。 習慣先開蓋落豉油再閂蓋焗一焗, 等一陣先撈好飯食, 豉油好夠色唔會偏咸, 足夠撈到成煲飯都係豉油色。 煲仔飯既精髓當然無令我失望, 就係飯焦喇💕 煲邊係飯焦而且算易整到出黎食, 加埋飯焦口感超正!!!

🔸及底粥🔸

🔸牛腩撈麵🔸
牛腩同牛筋都好夠淋, 好重五香味, 可以自行加少少醋都好味

🔸潤腸排骨煲仔飯🔸