2005-06-24 57 瀏覽
16-5-2005 1830經過艱辛的旅程及偷雞去沖涼,終於都了食晚飯的時候,據說這裡以前是好彩海鮮酒家,一夜之間成個管理層及員工換曬,當然唔好比的出名如蓮香、鳳城來比啦,因行山之仕都係熟客仔,據說呢度既服務及質素都有進步。別人點了套餐再加散叫,燒肉頗un;蘿蔔牛腩煲除左唔係咁入味外,整體上都不錯;蒸魚係黃花魚,都幾鮮甜,一般中等size;苦瓜煮鱔片份量都幾足,不算太濃味;其他菜式因事隔大耐,都唔記得,總括來講沒有一樣係特別難食;但令我最impressive 既係魚香茄子煲,有魚香味兼好少油,值得一讚。還有糖水及生果奉信。九個人,食左約70蚊,期間都有唔少人幫襯,連細廳都要開埋,以及發覺熟客仔都唔少,侍應有求必應的招呼及禮貌,都令我有少少喜出望外,聽聞其中一位人仕說上之點白粥食,份量只係一小細碗,今次終於有飯碗既份量。以區內又唔想落九龍灣或觀塘食飯,這裡也是不錯的選擇。
16-5-2005 1830