(非會員)
2007-10-22 5 瀏覽
以下是當晚年青人與本人(黑衫部長)之對話內容:部長正在替客人收碟年青人今晚會唔會再出蝦呀?)部長會!蝦我哋會不停咁出架!)年青人指着枱面蝶蝦說唔….d蝦好似有d問題!)部長有什麼問題呢!)年青人…好似唔係好夠甜!)部長好疑惑咁回應唔係好夠甜????)年青人上次食d蝦甜d!)部長哦….係吔,可能煮得耐左d啦!!!)部長正轉身離去年青人再問咁你地係咪會再出蝦架?)部長再答當然會啦,蝦會不停供應的!)其實本餐廳一向對顧客之意見都非常重視!如果食物不夠新鮮或不合標準的話我們都會將它換掉,但當時本人是有很大的疑問本人如何換些"夠甜"的蝦給客人呢?本人亦向大廚反映, 大廚第一個反應亦是疑惑然後苦笑,大家都覺得現在客人的要求愈來愈高.其實現在香港人壓力真是很大,而且對生活要求亦很高,而本餐廳亦會不斷努力改善自己來滿足客人的需要,希望客人能舒舒服服食一餐飯, 亦希望見到"放鬆d啦香港人"!
以下是當晚年青人與本人(黑衫部長)之對話內容:
部長正在替客人收碟
年青人
今晚會唔會再出蝦呀?)
部長
會!蝦我哋會不停咁出架!)
年青人指着枱面蝶蝦說
唔….d蝦好似有d問題!)
部長
有什麼問題呢!)
年青人
…好似唔係好夠甜!)
部長好疑惑咁回應
唔係好夠甜????)
年青人
上次食d蝦甜d!)
部長
哦….係吔,可能煮得耐左d啦!!!)
部長正轉身離去
年青人再問
咁你地係咪會再出蝦架?)
部長再答
當然會啦,蝦會不停供應的!)