2019-06-27 9 瀏覽
父親節更係要帶父親去食好嘢,父親節前一日同家人去咗食鐵板燒放題,佢同一般放題最大分別就係多左鐵板燒即叫即整,響你面前表演畀你睇。除咗平時都有嘅刺身、壽司、炸物、鍋物等等,一個價錢有曬唔同嘅嘢食,滿足曬一家人嘅胃口。嗰日食得最多嘅就係煎鵝肝多士,食左十塊八塊,值回票價,鵝肝外脆內軟,大細size剛剛好,放嚮多士表面,雙重口感,多士索咗鵝肝出嚟嘅油所以特別香,真係食到停唔到口,要encore再encore。放題必食嘅刺身種類又多又齊,每樣都好吸引,新鮮又好味。最正既鐵板燒,即叫即煎,睇個賣相都一流,煎牛柳粒、羊扒、扇貝、香口好味。另外炸物有大蝦天婦羅、榴槤炸彈 、芝士球等等,每樣炸物新鮮熱辣而且一啲都唔油。反而佢既壽司同飯卷味道正常,只係一般冇乜特別,可以慳番個肚食第二樣嘢。食放題2小時真係唔夠用,到最後我哋每人衝刺食咗杯Haagen Dazs 雪糕,就算好飽都覺得好味。

除咗平時都有嘅刺身壽司、炸物、鍋物等等,一個價錢有曬唔同嘅嘢食,滿足曬一家人嘅胃口。

放題必食嘅刺身種類又多又齊,每樣都好吸引,新鮮又好味。