2022-05-02
食嘅呢一日仲未回復晚市堂食,本身打算食間cafe,但太多人,諗起龍鳳號喺附近,拿拿臨衝咗去食🤣環境係懷舊感,舒適感就一般般~我哋一人叫咗一個主食,大腸麵線 ($42)嘅大腸都幾多,唔腥唔韌,味道都唔錯,不過台灣嘅麵線比較幼,融合得比較好,呢個就食得耐會開始少少稀,美中不足~惹味肉燥乾拌新竹米粉 ($38)真係有好多肉燥🥰所以撈落一啲都唔覺得dry,而且新竹米粉嘅口感好爽口,好好味😋見佢哋有個黑白切好似幾得意,就叫咗招牌黑白切豬蝴蝶腩 ($98)~我覺得啲肉唔算好特別,有幾舊都有少少韌,同埋本身係冇咩味,好彩佢上面有啲甜辣汁,點埋汁一齊食都ok~鹽酥雞 ($42)呢個份量真係超級大份~外脆內有肉汁,覺得呢個相當好食🤤最搞笑嘅係叫鹽酥雞竟然有枝貴過佢嘅手工啤送🤣男朋友揀咗草莓味,好易入口,都唔錯~仲叫咗我好鍾意食嘅台式烤香腸 ($32)🤤加埋啲蒜片真係一流😆我自己就叫咗一杯芋泥鮮奶 ($42)🥛佢係採用燕麥奶,飲落都健康啲~芋泥方面味道就一般,未去到好驚艷,都係正常啦~食物雖然未去到好高質,但因為性價比都算ok,又係良心店,所以會繼續回訪👍🏻