2022-10-07
假日1點左右,去到位於圓方嘅燒肉火蔵食野~之前食過一次,佢哋專食「未來牛」,未來牛係指日本國產牛,因其獨特血統同嚴格嘅飼養條件,令佢有唔輸和牛嘅均勻脂肪分布,而且「燒肉火蔵」係北海道都兩度獲米芝蓮推介✨.▫️特逃末來牛燒肉盛合5點 $349(7.5/10)成碟都幾好食😋我已經忘記咗邊件打邊件,有某啲部分係比較出色,而整體都係油脂甘香,口感細滑,牛味濃厚,點埋隻蘭王蛋食好正!只係份量唔多,冇食早餐黎一定唔夠食,但呢個份量好啱有食早餐然係晏啲又去cafe嘅我哋🙈.▫️吉列和牛三文治 $168(6/10)上到枱係凍凍地感覺放咗段時間,和牛小韌睇落有啲overcook,咁價錢都反映質素,平平地食過下口癮都ok嘅( •᷄ὤ•᷅).❥…順道記錄一下,記得上次食呢間係疫情初期,人心惶惶成條街都冇人,個陣食咗個放題set係勁超值,選擇唔多但人均三百幾可以任食有質素嘅靚牛,不過已經此情不再🙈當然我亦都唔希望因為係市道差而推出呢啲超值set.如果鍾意我嘅𝐏𝐨𝐬𝐭 (˶ˊᵕˋ˵)希望你可以𝐅𝐨𝐥𝐥𝐨𝐰我@fibee3b.
▫️特逃末來牛燒肉盛合5點 $349(7.5/10)
成碟都幾好食😋我已經忘記咗邊件打邊件,有某啲部分係比較出色,而整體都係油脂甘香,口感細滑,牛味濃厚,點埋隻蘭王蛋食好正! 只係份量唔多,冇食早餐黎一定唔夠食,但呢個份量好啱有食早餐然係晏啲又去cafe嘅我哋🙈
▫️吉列和牛三文治 $168(6/10)