2023-11-06
難得平日放假,專登帶埋老公去觀塘食下日本嘢,好鍾意呢間餐廳可以用合理嘅價錢去食一餐高質素的日本料理!餐廳寬敞舒適,裝潢有點像日本居酒屋的氣氛,非常用心牛肉他他 ($88)呢個牛肉大概有五成熟,食落完全無筋同埋無腥味,口感鬆軟又富肉味,可見餐廳對原材料選取嘅認真,係誠意之作!神之特上刺身(六點盛) ($198)呢個刺身拼盤有齊牡丹蝦、三文魚、拖羅、油甘魚、帶子同埋我哋最鍾意嘅左口魚裙邊,裙邊位置就經過火灸,食落口非常有魚油香氣,肥厚多脂!其他刺身非常新鮮,可謂魚肉肥美,味道香濃!青龍炸蝦卷 ($78)本身就好鍾意食炸蝦,最緊要外皮睇落夠金黃夠卜卜脆,口感蓬鬆,再配埋蟹籽同埋沙律醬,增加蝦卷嘅鮮甜味,非常好食!雜錦燒物 ($162)呢個燒物有齊雞翼、雞腎、雞軟骨、豬肉、蕃茄仔同埋翠玉瓜。燒物非常之香脆,火候掌握得且,肉感Juicy,炭烤的香氣為串燒大大加分!是日special優惠-蒜蓉燒生蠔 ($60)生蠔入口柔軟細膩,滑滑細緻的口感,$10一隻嚟講,真係非常有驚喜!
牛肉他他 ($88)
神之特上刺身(六點盛) ($198)
青龍炸蝦卷 ($78)
雜錦燒物 ($162)
是日special優惠-蒜蓉燒生蠔 ($60)