平時絕少團購餐飲 因為不論食物and/or服務質素 九成係伏但今次破例 只因比佢俄羅斯菜吸引到點知真係伏 :/早於兩星期前book位 非常順利book到兩位七點半準時去到 安排坐一少邊既角落頭唔知佢餐廳係咩設計 要隔開一少邊出黎好難先有人黎比餐牌亦等好耐先有人黎落order順帶一講 傳聞中的老細真係好有性格好有霸氣明明係我地前面幫人落緊單 我地瞄準佢落完單即刻(大聲)叫佢 佢可以完全無反應照走所以做老細要有霸氣先得 XD扯遠了餐湯好快上- 青羅宋湯:好多蔥,酸酸地,適合重口味人士- 烏克蘭魚湯:好似羅宋湯,好多魚肉食,d魚肉好無食就見人見智啦,我覺得有d鞋,但湯就幾好味冷頭盤.. 等到2046先有食得俄羅斯流行慢食主義嗎 (真心問)- 三文魚子醬+烏克蘭西紅柿釀芝士+紅菜頭魚柳沙律:三文魚子醬係三個中比較好食,其實係魚子加沙律醬再用pancake皮包住,感覺似食中菜生律卷,ok的。西紅柿(蕃茄)真係烏克蘭來的嗎XD 呢個芝士好滯,食左少少無食。可能我食唔慣紅菜頭,感覺麻麻,同埋魚柳有d腥- 三文魚子醬+俄國雜錦沙律+比目魚冷盤:俄國沙律不過不失,同出面街無分別,保守叫法。比目魚腥到食左
但今次破例 只因比佢俄羅斯菜吸引到
扯遠了
餐湯好快上
青羅宋湯
烏克蘭魚湯
- 青羅宋湯:好多蔥,酸酸地,適合重口味人士
冷頭盤.. 等到2046先有食得
俄羅斯流行慢食主義嗎 (真心問)
- 三文魚子醬+俄國雜錦沙律+比目魚冷盤:俄國沙律不過不失,同出面街無分別,保守叫法。比目魚腥到食左啖就停口,同埋好咸。
食頭盤到中段主菜就上了
左: 豬柳 右: 牛脷
- 芝士焗牛脷:炆得好林,正,又切到細細粒方便食,汁撈side dish薯蓉非常美味,不愧為招牌。
- 烏克蘭土豆燒豬柳:用石鍋上,食到最後仍然熱出煙,我覺得幾好,土豆同佢d汁(湯?)都唔錯,係幾舊豬柳要玩俄羅斯輪盤咁一兩舊林,一兩舊un (我食個舊un, today is not my day)
甜品.. 2046再等到七百年後終於上
雪糕新地:無特別,保守之選
烏克蘭蘋果批:上面係海綿蛋糕加士多啤梨汁,下面係一兩片肉桂味蘋果。唔叫難食但你絕對唔會想再食。又 原來烏克蘭既蘋果批係咁樣的 @O@!!
最後埋單要比原價的加一服務費 每人40蚊
問心 佢地有咩服務 真係唔知 水又無 叫極舉極手又無人黎 餐飯坐左兩個鐘
可能團購同正價食 兩個會唔同什至極端質素
但頭一次食衰左 好難會比第二次機會你的。
用餐優惠
團購