2013-05-25
因為團購去咗試聴聞好好味既Cheesess,一路聴朋友話佢好味,可惜佢銅鑼灣舊鋪對我黎講太遠了,依家佢搬黎過海,俾個機會我為食吓系網上約咗自取時間,會有人打俾你confirm,佢地打咗系兩日內打咗兩次俾我。(多咗少少)個鋪頭都真系幾細,系一個Booth位,佢話有得食Tea有少少想試,但真系想知系邊度食重有佢都好吸引你眼睛,下次可能試吓佢去到可能早既關係,一去到俾咗張兌換券店員就有得攞個優惠包咗——1)紐約芝士蛋糕一個2)特製果醬(草莓/雜莓紅酒)3)$20現金券(要買夠$100先用得)果醬我要咗雜莓紅酒,因為想試新野,出面D鋪頭好少有呢隻味店員俾我Check吓個蛋糕就幫我Pack好佢,佢好細心咁提我要一個鐘內放個蛋糕入雪櫃,同俾咗D做型可愛既餐具我打開蛋糕盒,佢面頭有張靚靚相可以留黎當Postcard用。講返個蛋糕(其實店員有話俾我聴佢可以放幾多日,不過我同屋企人當日已經將佢分屍),有果醬一定配埋一齊食,但話佢系果醬,佢又無Jam果種一Pat既口感,佢系煮過既雜莓加紅酒汁既感覺,一路有淡淡既紅酒味,唔會太濃(唔好紅酒既人都啱),雜莓唔會好林,有少少咬口芝士蛋糕方面,好似食緊芝士雪糕咁好
一路聴朋友話佢好味,可惜佢銅鑼灣舊鋪對我黎講太遠了,
依家佢搬黎過海,俾個機會我為食吓
系網上約咗自取時間,會有人打俾你confirm,
佢地打咗系兩日內打咗兩次俾我。(多咗少少)
個鋪頭都真系幾細,系一個Booth位,
佢話有得食Tea 有少少想試,但真系想知系邊度食
重有佢都好吸引你眼睛,下次可能試吓佢 去到可能早既關係,一去到俾咗張兌換券店員就有得攞 個優惠包咗——
1)紐約芝士蛋糕一個
2)特製果醬(草莓/雜莓紅酒)
3)$20現金券(要買夠$100先用得)
果醬我要咗雜莓紅酒,因為想試新野,出面D鋪頭好少有呢隻味
店員俾我Check吓個蛋糕就幫我Pack好佢,
打開蛋糕盒,佢面頭有張靚靚相 可以留黎當Postcard用。
有果醬一定配埋一齊食, 但話佢系果醬,佢又無Jam果種一Pat既口感,
雜莓唔會好林,有少少咬口
芝士蛋糕方面,好似食緊芝士雪糕咁好,好滑,好似淨用芝士打起黎做蛋糕咁,
令你食完想再食,唔好「lun」,未食完已經林緊用張現金券買乜好