「圍威喂」裝修用色色彩繽紛,檸檬黃、少女粉、湛藍,營造輕鬆愉悅嘅環境,盡頭係一幅霓虹燈假花葉植物牆,係餐廳打卡位!菜式主打東南亞口味,另外有素食餐單、生銅menu、優惠2人4人6人dinner set,今個月仲有新出嘅小食同甜品Menu!今次係平日下午5:30左右嚟到,仲落到下午茶/午市套餐,當係食個早晚餐,主食、小食、特色飲品、甜品直落,兩個人都唔使$300 ,價錢真係好親民!➺➺娘惹喇沙湯麵(轉金邊粉)$59食喇沙湯麵最注重嘅就梗係個湯底,呢個喇沙湯底味道較溫和,微微辣,有陣陣椰奶香,整體味道唔會太濃烈,最正係佢餸嘅份量多過粉,豆卜、蝦、魚蛋、魚片頭、糖心蛋,鋪晒喺面!➺➺木瓜奶奶果昔$36木瓜味同奶味令成杯飲品感覺好香,真材實料,好Creamy,有飽肚感!➺➺冬蔭功單骨雞翼(5件)$32冬蔭功味集中喺厚厚嘅一陣炸粉果度,外層脆嘅程度係要牙用力咬先散,同時發出咯咯聲,確係十分香口,有埋泰式辣加持更好味!➺➺經典檳城炒粿條$68好有東南亞風味,加入左唔同嘅醬料同香料將麵條炒到上晒色,除咗食得出鹹香味,仲帶住絲絲甜味!➺➺碳燒黑糖珍珠鮮奶$18(套餐半價加配)鮮奶底飲落好滑,上面有層c

➺➺娘惹喇沙湯麵(轉金邊粉)$59

➺➺木瓜奶奶果昔$36

➺➺冬蔭功單骨雞翼(5件)$32

➺➺經典檳城炒粿條$68

➺➺碳燒黑糖珍珠鮮奶$18(套餐半價加配)
鮮奶底飲落好滑,上面有層cream面層燒過,感覺更香,珍珠彈牙綿糯!

➺➺泰奶茶雪糕配油酥餅$58
雪糕配油酥餅真係第一次食!雪糕冰凍、油酥餅熱熱哋,同時送入口,冰火交融,原來感覺唔錯!加上雪糕、油酥餅同珍珠係完全唔質感咁嘅食物,食落有多重口感,又幾得意!下次可以encore!

10%Service Charge