2023-04-06
睇戲之前,順便去戲院隔離嘅西餐廳Alimente食dinner。睇完menu,發覺呢度應該係主打健康,有main, pasta & rice, power bowl等選擇。我哋揀咗2個set, 再加一份小食。喺收銀處付款先,之後再搵位坐,店員會送餐。餐廳有兩個area可以坐,揀咗比較入面嘅area。環境安靜,帶點復古feel,幾啱傾偈。晚餐時段+$30就可以升級做套餐,可以揀沙律/餐湯,仲有一杯果茶/咖啡/茶/汽水。我哋揀咗一個餐湯同一個沙律,餐飲揀咗果茶。是日果茶係冰糖雪梨,都幾潤喉,無冰很好。餐湯係田園蔬菜湯,幾濃郁!沙律都幾大份,好新鮮!仲有兩塊烘得好脆嘅麵包,加埋少少牛油🧈,正!深海魚扒配烤菜 $158見到係👍🏻推介,就一於試下。魚肉都幾嫩滑,一啲都唔乾,魚皮香脆,夾埋上面嘅蒜粒一齊食都幾惹味!烤菜有好多款,有平時比較少食嘅椰菜仔,蔬菜香甜又健康!芝士脆雞意式包配薯條 $128有兩塊雞扒夾喺包入面,加埋大量蔬菜,仲有流心芝士,好吸引😋 等咗一陣先切開一半分享,脆雞仍然係熱嘅,雞肉仲幾juicy,配埋意式包都幾好食!薯條香脆,幾有薯味!美式傳統香腸薯蓉(配洋蔥香菌汁)$63見到相
深海魚扒配烤菜 $158
芝士脆雞意式包配薯條 $128
美式傳統香腸薯蓉(配洋蔥香菌汁)$63
見到相好吸引,有3條英式香腸,都幾香幾juicy。薯蓉份量好多,超級幼滑,好creamy!
呢度食物整體都好唔錯,店員服務態度仲好好,價錢又合理。嚟開附近睇戲,仲可以買食物入戲院食,又或者買外賣去西九野餐都幾好👍🏻