天氣一下子驟降, 自自然然就會想打邊爐, 第一次食椰子雞鍋四季文昌冬日套餐 - $438仲有份實用小禮物😍原味海南椰子文昌雞鍋 - 半隻估唔到可以用椰青水作湯底, 再將150日大的文昌雞以微火煮約7分鐘(有沙漏幫手計時), 雞件嫩滑之餘仲可以唔需要蘸醬料店員提議我地先飲椰青雞湯, 以前清澈透明的湯底, 無咩特別...但實情係先飲到清甜的椰子味, 再慢慢散出雞的香味加拿大三文魚刺身 海南沙薑脆豬手喺等緊椰子水煲滾煮雞嘅時候, 一邊食著沙薑豬一邊等, 安格斯牛小排 - 餐廳同時照顧到牛魔王的你與我, 冬日套餐內附有安格斯牛小排, 其實牛小排只是序幕, 海南手工丸 - 分別係貢丸 & 黑椒牛丸日本稻庭烏冬 - 呢個烏冬與平時急凍的有分別, 外層撲上一層薄薄的粉, 麵條較扁身, 相對亦覺得比較滑身、彈牙、新鮮健康野菜籃 + 養生菇菌籃 - 種類超多, 以野菜籃嚟計, 就嚟南瓜、蕃茄、西洋菜都有. 另外菇菌籃, 就有最愛的杏鮑菇, 比雞髀厚身的昆布鰹魚湯配黑毛和牛肩胛肉 - $188 / 椰子雞套餐加$158剛才的椰子雞湯已經被我飲得七七八八喇! 所以就叫一個昆布鏗魚湯底配上一份黑毛和牛肩胛肉
天氣一下子驟降, 自自然然就會想打邊爐, 第一次食椰子雞鍋
四季文昌冬日套餐 - $438
仲有份實用小禮物😍

原味海南椰子文昌雞鍋 - 半隻
海南椰子文昌雞鍋
原味海南椰子文昌雞鍋
椰青水湯底

海南沙薑脆豬手
喺等緊椰子水煲滾煮雞嘅時候, 一邊食著沙薑豬一邊等,
安格斯牛小排
海南手工丸 - 分別係貢丸 & 黑椒牛丸

海南手工丸  +  日本稻庭烏冬
健康野菜籃 + 養生菇菌籃
昆布鰹魚湯配黑毛和牛肩胛肉
剛才的椰子雞湯已經被我飲得七七八八喇!
所以就叫一個昆布鏗魚湯底配上一份黑毛和牛肩胛肉 ~ 抵食!!!

所以剛才提到牛小排只是序幕, 終於到戲肉喇
黑毛和牛肩胛肉油脂分佈好分均, 肉、油花、肉、油花, 好似地圖咁😂
黑毛和牛肩胛肉
仲有份醬汁+生雞蛋, 可以作Shabu-shabu食法, 將黑毛和煮熟後蘸上雞蛋醬汁, 入口好滑身

日本山形A5和牛肉眼 $398

仲未完啦, 食完黑毛和牛肩胛肉, 再食埋山形A5和牛肉眼, 咁就滿足晒喇!
日本山形A5和牛肉眼
慶祝紀念