2023-01-24
新年哈哈笑,燒蝦蝦🦐舊同事約團拜,揀咗荃灣區,仲幫大家訂好晒位,新年就一於蝦蝦燒,派下利是🧧燒海鮮🦞即捕蝦蝦 🦐即燒,有得玩有得食!荃灣大鴻輝中心交通非常方便,可以體驗捕蝦樂趣,夾到每一隻蝦都好生猛,跳跳紮,推介俾喜歡食蝦嘅朋友。蝦蝦水池就在旁邊,喜歡食幾多夾幾多,無限供應,蝦全部都係蝦。仲可以欣賞吓,好生猛蝦池游水,大頭蝦非常新鮮, 即燒 食到原汁原味,鮮味肉質,好彈牙爽口!加埋少少調味料,更加提升鮮味。蝦蝦燒 除了蝦之外,自助區還有很多海鮮,我每樣都食少少,已經非常滿足。海鮮 絕對係心水推介!一定要俾個讚佢地嘅海鮮 ,高貴價錢又貴!鮑魚、 帶子、蠔、大蜆、 扇貝 、原條靚魚 。真係好新鮮,仲有海水味,非常豐富,新一年年年有餘呀!我最喜愛的海鮮,鮑魚 must eat item 啦! 食落肉質好彈牙, 任食好快食番回本 。我地自家炮製辣椒粉絲牛油扇貝,好食到不得了,好多粉絲味道濃郁,加埋辣椒🌶️勁惹味。鮑魚、 帶子、簡直係一流!食飽海鮮,當然唔少得串燒 、肉類、 丸類、 熟食蔬菜翠綠好健康, 開胃小食仲有咖喱魚蛋,如果都唔夠飽,仲可以自己滾烏冬食!串燒燒到脆卜卜,睇見都流口水,食到停唔
串燒燒到脆卜卜,睇見都流口水,食到停唔到口。燒菠蘿 又甜又多汁。
最後完美的甜品仲有任食雪糕,雪糕櫃慢慢揀!
總括流水蝦之外,其中最推介燒海鮮,一樣好味到不得了!好玩又好食,其他串燒小食一樣好好味。