2018-02-09 1972 瀏覽
接近新年,又係打開肚皮食食食既機會。公司一班同事放工後食返餐好既,大呀姐話想食中菜,所以最後㨂咗食鳳城酒家,老字號實穩陣啦。 乳豬拼盆-乳豬生腸拼盤(例牌),乳豬不錯,第一個餸一上大家都好似前世無食飯咁,我掛住影相淨係試到乳豬,其他人話生腸好正。上湯炸粉果-佢哋話呢個係必叫架,要先將粉果浸一浸喺湯內再食。我唔多鍾意食粉果,個人認為無咩特別,不過佢哋全部都食到津津有味咁。炸子雞-呢個好推介,雞皮又脆又薄,又熱辣辣,唔夠五分鐘清晒蝦多士-原隻大蝦,真材實料,不過都幾油膩,食一件啱啱好清蒸海中斑-蒸既火喉剛好螺片扒時蔬-勁多豆苗,豆苗煮到脆綠,唔會煮過火。不過真係咸咗啲,有改善既空間瑤柱冬蓉羹-好杰好杰,勁足料,一人一大碗勁滿足乾燒伊麵,炒得夠晒乾身入味焗蓮蓉西米布甸,唔會太甜,好大陣蓮蓉味,懷舊的味道。 臨走影咗張大合照,幫手影相個姐姐好好笑容,笑得仲開心過我哋,好好笑呀。

炸子雞-呢個好推介,雞皮又脆又薄,又熱辣辣,唔夠五分鐘清晒

蝦多士-原隻大蝦,真材實料,不過都幾油膩,食一件啱啱好

清蒸海中斑-蒸既火喉剛好

瑤柱冬蓉羹-好杰好杰,勁足料,一人一大碗勁滿足

乾燒伊麵,炒得夠晒乾身入味

焗蓮蓉西米布甸,唔會太甜,好大陣蓮蓉味,懷舊的味道。