2011-06-08
團購咗豚組嘅coupon, 一心以為好抵,但turn out 其實計落都唔係。團購$128,包沙律、蒲燒鰻魚、吉列拼盤定食同無限追加白豚柳,仲有奶凍。服務非常好,由打電話book枱到食完餐飯都好好禮貌,服務很好,絕不會歧視用團購嘅人。12點幾去到,一個客都無,到食完飯都只得5枱,靜得可憐。一行3人,坐卡位,好舒適。一坐低,經理就埋黎講我地個團購有咩食,非常好,因為我地其實都唔太記得有咩食。先黎白芝麻,自磨,想磨到幾爛都得,之後再加醬汁。仲有柚子汁同wasabi汁。跟住沙律又來了,d沙律菜好新鮮,加上酸酸咸咸嘅醬汁,十分清新開胃。接著蒲燒鰻魚來了,用鐵板上,但鐵板只係裝飾,一d都唔熱。本身全家人都唔食鰻魚,但唔食又浪費,於是都食咗,不過可能自己一向唔鍾意食,所以覺得好腥同肉質好淋。吉列拼盤定食都來了,用托盤盛著,有miso soup, 黃瓜、沙律醬同一大碗白飯。先講講d醬,個醬汁勁咸,雖然磨到芝麻好爛,但都無芝麻香。反而個柚子汁就好味,柚子味濃,同好開胃。吉列拼盤有蝦 、蠔、南瓜、蕃薯同白豚柳。全部新鮮炸起,仲好熱,真係極熱氣。南瓜、蕃薯薄到唔知食緊乜,無味,好似淨食緊吉列脆漿。蝦又細又
12點幾去到,一個客都無,到食完飯都只得5枱,靜得可憐。
一行3人,坐卡位,好舒適。
一坐低,經理就埋黎講我地個團購有咩食,非常好,因為我地其實都唔太記得有咩食。 先黎白芝麻,自磨,想磨到幾爛都得,之後再加醬汁。仲有柚子汁同wasabi汁。 跟住沙律又來了,d沙律菜好新鮮,加上酸酸咸咸嘅醬汁,十分清新開胃。 接著蒲燒鰻魚來了,用鐵板上,但鐵板只係裝飾,一d都唔熱。
本身全家人都唔食鰻魚,但唔食又浪費,於是都食咗,不過可能自己一向唔鍾意食,所以覺得好腥同肉質好淋。 吉列拼盤定食都來了,用托盤盛著,有miso soup, 黃瓜、沙律醬同一大碗白飯。
南瓜、蕃薯薄到唔知食緊乜,無味,好似淨食緊吉列脆漿。
蝦又細又瘦又鞋,無肉食咁滯。
蠔就非常正,外皮bok bok 脆,內裡好juicy,蠔新鮮。 白豚柳可以無限追加,但其實唔食得幾多,我地3個人先追加咗5舊。所以先覺得個團購唔抵,第一唔食得多,第二佢地嘅set lunch唔貴,都係$68。
白豚柳同tonkichi 仲有一段距離,雖然吉列漿好脆,但舊豬肉唔夠淋同唔juicy,較鞋。 最後以奶凍作結,但其實已飽到上心口。
個奶凍好香,好滑,好奶。