2011-07-26
上星期四同朋友嚟左呢度食任食燒肉放題,朋友佢地見到做團購優惠,只係155元就可任食兩小時燒肉放題,好抵食,所以一班人一齊放工後趕過嚟,因為時段只有6-8pm,所以好趕呀!!十一個人坐係入面位置,有幾個人已先到叫左嘢食,食物有好多牛既選擇,海鮮拼盤應係送的,豬啦,雞亦啦,菜啦,天婦羅等等.不停叫牛,牛真的好好味,入口即溶,煎一陣就熟,又香口,可以用生菜包住嚟食冇咁熱氣,包住嚟食都好好味架,還有七味粉豬肉,味道都幾特,辣辣地不過好重味,牛舌好爽口,其實食左太多唔同既牛,都已唔記得邊種,但係我覺得切到薄薄一片好易熟及好易入口,感覺好好.海鮮有蝦,蝦都幾大隻,有膏架,爽口好味,青口都好鮮甜呀,帶子都好大隻,味道都好ok,還有魚,唔知咩魚,咸咸地都幾好味呀.最特別係有鴨胸釀鵝肝,呢個係將鵝肝釀係鴨胸中間,鵝肝好易會燒到漏晒出嚟,要好小心,味道都幾特別呀,唔算係好好味,不過係新鮮之選.羊架都大件,酥酥地ok,雞亦細細條,仲要係得一條骨.我都冇食唔知味道係點.熟食有豆腐蕃茄沙律,麻醬青瓜粒,餃子等等,青瓜粒都幾爽口加埋d麻醬都幾好味呀.仲有酸蘿蔔條,呢個都好開胃及蟹滯,食得太多肉要食番嚟中和一下.飲
飲品係唔包的,我地仲叫左一枝大清酒一齊飲,好大枝架,飲左好多round先令得晒,幾易入口,唔會好苦,好味!!
食左好多嘢食到好飽啦.....跟住仕應話要last order,我地再叫左個豆腐蕃茄沙律...埋左單我地還唔係捨得走係度傾計,跟住要仕應話要入下一輪,我地先走炸.
仕應的服務都好好,幫我地換左一兩次網,上菜速度都好快,雖然有時我地叫左都冇嚟,但整體感覺良好,環境都幾舒服.我地走既時候見門口已幾都有幾堆人在等位入座了.