2017-01-27
老友記見團購有平,就買左試下依間野。。上網見評分都唔錯,心裡都帶左啲期望去食。。一去到見有抹茶野好吸引,但個定價過百蚊,真係有啲貴,但諗住3個人share黎試,咁就好啦試下啦!玉桂香蕉窩夫第一樣上既先係玉桂香蕉窩夫,窩夫唔脆唔熱,食落冇蛋香,同埋只係微暖,香蕉依啲配料都係大路野,亦都唔會整到難食既香蕉吐司依個都仲有帶少少脆口,我覺得相比好食,但面有太多cream喇 但同行老友記拎茶X果個黎比較所以覺得依個唔好食,我自己未食過茶X所以唔知有咩分別 抹茶窩心一刻最期待果樣最後上,個樣同相既一樣,但一切落個心太軟我就知瀨野,點解咁軟既?!軟到淋之之一pat野咁 雖然個味係ok,有流心,唔會過甜,有茶香,但係個質地真係太差太差太差,下面個抹茶窩夫單食完全冇味,要夾埋啲綠茶雪糕先叫有啲啲味,但係個雪糕球都唔好食,得個甜字冇咩茶香,反而成碟最可取係紅豆粒,大大粒飽滿既又唔會死甜!依碟野索價$118蚊真係完全極度負分!真係可一不可再,我應該唔會再黎食依間野
上網見評分都唔錯,心裡都帶左啲期望去食。。
一去到見有抹茶野好吸引,但個定價過百蚊,真係有啲貴,但諗住3個人share黎試,咁就好啦試下啦! 玉桂香蕉窩夫
第一樣上既先係玉桂香蕉窩夫,窩夫唔脆唔熱,食落冇蛋香,同埋只係微暖,香蕉依啲配料都係大路野,亦都唔會整到難食既 香蕉吐司
最期待果樣最後上,個樣同相既一樣,但一切落個心太軟我就知瀨野,點解咁軟既?!軟到淋之之一pat野咁 雖然個味係ok,有流心,唔會過甜,有茶香,但係個質地真係太差太差太差,下面個抹茶窩夫單食完全冇味,要夾埋啲綠茶雪糕先叫有啲啲味,但係個雪糕球都唔好食,得個甜字冇咩茶香,反而成碟最可取係紅豆粒,大大粒飽滿既又唔會死甜!依碟野索價$118蚊真係完全極度負分! 真係可一不可再,我應該唔會再黎食依間野