2011-07-03
端午節當日去, 提早成個月已book位(...話說一個月之前致電, 職員已話未來一個月的Sunday都已full~)$48的Groupbuy任點任食, 此店總算做的幾好~ 就之前一些的食評, 也想為月瀧天作少少平反----------1) 有時是出現漏單, 但這問題好多放題式的餐廳都有, 此店也唔算嚴重~2) 上一位朋友話辣野太多, 但團購時已有menu睇, 況且其實唔算太辣, 係一般人都可接受的程度, 而且即使唔食辣, 都仲有大把選擇~3) 有食評指份量偏少, 但其實好睇人數.... 好似我只有兩位, 每樣剔一客都已食唔完..... 如果人多咪寫多兩碟囉, 根本唔會有份量少的問題~推介以下食品粉卷 (粉皮夠薄夠滑, 餡料豐富, 加上炒香的蒜粒, 很香口), 蔗蝦 (蝦肉爽, 炸得香脆), 木瓜沙律 (清新消膩),炒青口 (用上金不換, 青口唔腥, 很好), 炒芥蘭 (加入馬拉盞, 不錯, 只嫌有點太油)金不換雞球 (雞肉算滑, 金不換香味獨特) , 香酥荔茸 (酥脆, 荔茸又香軟, 配上酸甜汁, 好味非常)賽螃蟹 (蛋白份量不少, 蟹肉則放多點會較好, 但味道算不錯)招牌炒飯 (很
$48的Groupbuy任點任食, 此店總算做的幾好~

推介以下食品
蔗蝦 (蝦肉爽, 炸得香脆),
木瓜沙律 (清新消膩),
炒青口 (用上金不換, 青口唔腥, 很好),
炒芥蘭 (加入馬拉盞, 不錯, 只嫌有點太油)
金不換雞球 (雞肉算滑, 金不換香味獨特) ,
香酥荔茸 (酥脆, 荔茸又香軟, 配上酸甜汁, 好味非常)
招牌炒飯 (很大一碟, 配料豐富, 炒飯粒粒分明, 好香口, 雖是buffet也忍不了finish一整碟~)

建議改進的有
- 甜品要自取, 但選擇實在太有限, 且賣相麻麻
- 食品缺貨應告知食客, 無謂要人一直等

overall來說都ok啦, 收碟快;服務唔錯;出菜算乾淨企理;因大部份都係Groupbuy食客, 賣單安排方便清楚,
相比前幾次開飯團購的不快經驗, 月瀧天物超所值, 我可給80分以上 ... 如果Groupbuy有encore就好了~~
希望小店繼續加油
  • 北越蒸粉卷