2017-12-02
好友買了呢間法國菜嘅團購,訂好位準時去到,地點唔就腳,店面唔大,店內幾闊落,裝修有點歐洲渡假感覺!但出入嘅趟門路軌生銹,每趟一次都有串刮玻璃咁嘅聲!好刺耳聲音好辛苦!我到咗叫店員(馬尾女店員)上菜,佢話要收團購列印紙,朋友講話已通知店家無印,訂位聽電話嘅男仔話可以比店員影低條碼就可以!不過女店員唔知!所以講一輪先影!店內只有佢招呼,雖然只有4枱客,不過佢超級不想服務咁,一做完手頭上菜,就藏身最入嘅收銀位置,每次都要舉一輪手,或叫幾聲佢先出山,攪晒又藏身洞穴內!等待佢出山好累!法式洋蔥湯:超級熱,洋蔥好多,味道夠濃香,浸咗湯嘅法包都好味!主菜:一塊木板上晒所有主菜配菜,主菜三文魚同雞必有嘅,另外可以揀牛或羊,我哋揀牛扒!挪威三文魚(8oz)煎得香脆,魚肉嫩滑唔腥!少少鹽吊味已夠!燒春雞(800g)賣相靚,但除了雞髀同雞翼嫩滑之外,雞胸部分係嚡到我與朋友食唔到!差!黑安格斯西冷牛扒(8oz)要求5成熟,但來到最多3成(外面好薄係熟,入面全紅)幸好牛扒本身牛味夠,而且無乜筋,生得來幾滑!所以救到啲分!(係材料好但廚師掌握熟嘅技巧唔夠)配菜:墊底用薯角:薯角肥美,炸得外脆內軟,薯香夠濃,外面有
好友買了呢間法國菜嘅團購,訂好位準時去到,地點唔就腳,店面唔大,店內幾闊落,裝修有點歐洲渡假感覺!但出入嘅趟門路軌生銹,每趟一次都有串刮玻璃咁嘅聲!好刺耳聲音好辛苦! 我到咗叫店員(馬尾女店員)上菜,佢話要收團購列印紙,朋友講話已通知店家無印,訂位聽電話嘅男仔話可以比店員影低條碼就可以!不過女店員唔知!所以講一輪先影!
配菜:墊底用
薯角:薯角肥美,炸得外脆內軟,薯香夠濃,外面有味粉,好味!
炒法邊豆:份量好多,落好多蒜茸炒,但太淋,無晒咬口,豆外層都爛晒!唔好味!
紅酒:預咗唔係靚嘅紅酒,自己唔識品酒,只求易入口,呢隻紅酒🍷就唔得,飲落有陣喇脷嘅感覺,之後先飲到葡萄🍇味,朋友話都有飲到微甜味!我只飲到一半!
法式焦糖燉蛋:個盤大不過薄,焦糖甜膩,蛋係凍嘅,creamy但蛋味唔夠!又無呍呢嗱籽嘅味!奶味為主!
食物有好有差!但服務先係死穴!個馬尾店員嘅hea極態度好難頂!佢唔係唔做,係唔會理個場嘅狀況,大小姐最想返洞穴玩手機!真係好唔好意思打擾佢!🙄中間上主菜食物(其實所有主菜配菜都一木板上晒,慳水慳力)又唔比芥辣茄汁!餐飲唔搵佢又完全無咗件事咁!係客人麻煩佢服務,而唔係佢去服務我們,所以話佢超hea
食物ok(團購價錢抵食嘅$298+$30服務費),但服務員咁樣,好難返轉頭!