2012-11-01
我朋友買咗兩個佢七十幾蚊嘅團購餐我地兩個一齊去食,燒鵝餐,小籠包任食,suppose係一將coupon係足夠一個人食嘅餐,但一坐落個waiter已經話佢地走咗個燒鵝師父所以個燒鵝嘅份量會少,話我地會唔夠食,叫我地喺menu單點啲餸,我朋友話本身覺得個餐係足夠食先會買,個waiter就係咁話我知我知,如果係佢地自己嘅問題而引至個餐唔夠食係咪應該免費用其他食物去補償而非叫客人比extra錢去嗌其他野呢?1)粟米羹:好明顯係罐頭,因為有啲一pat pat未開稀嘅漿2)小籠包:每次嚟得嗰4件,蒸好鬼耐,皮唔掂,一夾即穿,,味道尚可3)雞軟骨同拍青瓜:放咗成日,食唔食都罷4)重點嘅燒鴨,兩張coupon加埋得四份一隻鴨,皮唔脆,肉乾,基本上肉為主5)跟鴨嘅薄皮:乾爭爭得8塊多謝晒,唔夠要加嘅話剩惠$16連點小籠包嘅醬同鴨嘅海鮮醬都要自己走去裝,海鮮醬重要比幾cm嘅油浸住
3)雞軟骨同拍青瓜:放咗成日,食唔食都罷
5)跟鴨嘅薄皮:乾爭爭得8塊多謝晒,唔夠要加嘅話剩惠$16
題外話/補充資料:
埋單重要收$16唔知係乜,應該係因為開頭諗住加薄皮但員工後來話要加錢而冇要嘅薄皮錢冇取消,不過我自己冇問清楚冇得怪佢
食後感:做得咁冇誠意可以唔做團購,冇人迫佢要賣餐團購嘅,唔使扮好低食其實勁將貨就價,嗰日食嘅野70幾蚊係唔值
我想知用心廚房嘅"用心"可以喺邊度揾到?