餐廳: 大家樂
資訊:

晚市食到口淡淡,就食大眾化既大家樂,但其實而家大字頭既快餐店,價錢已經唔再大眾大部份街坊都叫d性價比相對高既菜式例如焗豬飯,碟頭炒飯咁,而我鐘情燒味不過呢間分店我食過好幾次,每次收銀都係做得好差,落單落多兩個餐就搞唔掂,問完又問,有個肥既女經理大大聲係水吧講同事事非,試過掛住傾計個客差杯野飲都沒沖..但我都係叫燒味一望就知點解,特別再執過,燒味師傅態度好,自己斬完自己上埋餐盤,呢日我好彩咁岩有鴨比雞比,利申唔係次次有,但就算唔係比都好好味據我所知大家樂全部燒味都係執己燒,只不過差在邊間分店自己燒,邊間第二間分店燒好送來,大家樂既白切雞🐔真係嫩滑開,間間都係,滑得黎肥美,唔會話好似一般燒味舖咁個骨位血淋淋燒鴨都好香濃,配埋格離d炸花生🥜好香酥脆要提下晚市食呢個餐有一個位留意,咁多年都係咁,燒位雙拼套餐係貴d,因爲唔係碟頭燒味飯,唔係頭頭尾尾之外配埋老火湯,白飯,普洱茶包茶,如果好似我咁加特飲係貴d,因爲唔係轉配野飲,係加配,杯普洱茶沒得唔要不過建議點都keep返杯茶,因爲食食下就發覺其實杯茶好消濟,話曬成個套餐都沒菜,但燒味質素貞係跑贏!仲有個老火湯,堅足料,老黃瓜豬骨扁豆湯。

燒鴨都好香濃,配埋格離d炸花生🥜好香酥脆

仲有個老火湯,堅足料,老黃瓜豬骨扁豆湯。