2023-09-19
今日放假,去咗土瓜灣啟岸巷子覓食,朋友想食西餐,所以就嚟咗「still」呢間fusion餐廳食晚飯,餐廳的裝潢很精緻,到處都有綠色的植物,燈光柔和,令人感覺很舒服,用餐時也是一種享受😚我哋揀咗二人套餐💕前菜 (九選三)✨#泡菜芝麻手羽先手羽真係炸得非常酥香,泡菜程度的辣,紅卜卜,令人食慾大增,超惹味!手羽內裏保持肉質嫩滑,多汁☺️手羽愛好者一定滿意😆✨#辣肉腸鵝肝醬迷你漢堡呢個迷你漢堡一定要趁着熱辣辣食,咁先夠香!辣肉腸煎得好金黃,加上香滑的鵝肝醬,正!可以因應自己個人喜好,再加上醃青瓜,牛油果醬,漢堡細細隻,造型非常可愛,味道一流!✨#醃漬紅菜頭椰菜花沙律醃漬紅菜頭的酸甜味為呢個沙律增添了一抹明亮的色彩和口感,好清新!椰菜花爽脆清甜,有咀嚼感,增添了不少層次感!真係開胃之選😚主菜 (四選一)✨#沙嗲香烤春雞烤春雞很大隻🤤外表金黃香濃,肉質一d都唔老,非常嫩滑多汁,保持了水份,有鮮嫩的口感,火候控制得非常好💕 沙嗲調味料通常包含香料、香草、辣椒和酸味成分,結合在一起形成了濃郁的調味醬,春雞在烤煮過程中完全吸收,非常美味☺️大啡菇鮮甜美味,連埋薏米一齊食,有口感✨甜品 (二選一)✨#煙靭之選
我哋揀咗二人套餐💕
前菜 (九選三)
✨#泡菜芝麻手羽先
✨#辣肉腸鵝肝醬迷你漢堡
✨#醃漬紅菜頭椰菜花沙律
主菜 (四選一)
✨#沙嗲香烤春雞
大啡菇鮮甜美味,連埋薏米一齊食,有口感✨
甜品 (二選一)
✨#煙靭之選
有日式麻薯 & churro☺️
日式麻薯煙煙韌靭,加上抹茶粉,麻薯粉,甜甜糯糯,very sweet😋
Churro熱熱地,沾滿了糖粒,增加口感,甜甜蜜蜜,煙靭之選💗
飲品 (買一送一)
✨#西班牙鮮果特飲 & ✨#熱情果蘋果特飲
這兩款特飲造型非常靚仔,清新脫俗,味道很不錯,係用了新鮮水果調製而成的mocktail ,果香味非常濃郁,酸酸甜甜,打卡一流💕