Nonsense

餐廳: Nonsense
資訊:

2023-06-14 228 瀏覽
呢間一直喺我嘅to-eat list入面,因為未去之前已聽過不少好評,今日終於抽到時間兼book到位~點咗兩款最多人推薦嘅兩款菜式,結果果然如預期般充滿驚喜。北海道松葉蟹甲羅盛‧海鮮日式煲仔飯配白味噌湯齋睇菜名已經覺得好豐富,點知上枱後覺得超!豐!富!松葉蟹甲羅盛好eye-catching,食落亦充滿蟹膏鮮味,再加埋微微焦脆的煲仔飯,好好味!侍應話食剩少少煲仔飯時,可將白味噌湯倒入煲仔飯,做出類似茶漬飯的質感添。雖然我覺得有少少too much,但食客可以有不一樣的口感,都係值得稱讚的。炸軟殼蟹‧海鮮‧芝士咖喱鍋‧烤油餅一上枱就已經比大大隻炸軟殼蟹震懾咗,即使之前睇過相片,但都無預計到炸軟殼蟹咁大大隻。還有青口、蝦、魷魚等海鮮,分量多多;香而不濃的芝士咖喱醬熱住上,再伴以烤油餅,飽肚兼大滿足!富士蘋果生芝士蛋糕配法式焦糖布丁甜品方面,其實好想試卷蛋,可惜賣晒了試唔到,所以改試呢款生芝士蛋糕。味道不俗,但可能前面菜式已經好豐富,再食口感較膩的芝士蛋糕,有點兒太heavy。如果你想試甜品的話,建議叫多D朋友一齊去食,試多啲不同款式的菜~

北海道松葉蟹甲羅盛‧海鮮日式煲仔飯配白味噌湯

北海道松葉蟹甲羅盛‧海鮮日式煲仔飯配白味噌湯