2023-06-04
位於土瓜灣嘅[薄餅怪獸Pizza Monster]是一間親民平價Pizza店,價錢比連鎖店更大眾化,好抵食,值得大家去試👍🏻Pizza 由麵糰混合、發酵、磋製均係手工製作,餅底做得好好,除咗餡料好多選擇之外,仲可以自選醬汁,分別有蕃茄醬底、千島醬底同特色醬底,仲有最好嘅係pizza有分三個size,幾多人食都可以,炸雞同樣係必叫, 炸皮香脆厚薄啱啱好,肉質仲好嫩滑!✨今日我哋二人前,食咗咁多野 $ 300都唔洗,水準好食過好多大型連鎖店好多好多,喜歡這小店😋🍕▪️怪獸多寶薄批Pizza底充滿麥香,煙靭又鬆脆,非常好,餡料豐富,有洋蔥、青椒、辣肉腸、火腿、蘑菇、菠蘿、牛肉、豬肉、蕃茄醬汁,芝士仲好香濃,拉絲口感好正,好味道,推薦👍🏻🥘▪️葡汁雞皇焗飯焗葡國雞飯內里滿滿的食材,有雞腿肉、馬鈴薯、椰汁、洋蔥、橄欖油、黃姜粉、咖哩,醬汁有淡淡咖哩香氣,鮮嫩多汁的雞肉,加上濃郁的椰奶香醬汁,撈飯一齊食超正🍗▪️炸雞店舖名物,即叫即炸,有啲似韓式炸雞,脆槳厚薄適中,雞皮香脆,肉質嫩滑Juicy 夠入味,水準相當高,可以就咁食,或者點埋甜辣醬更惹味🫕▪️是日餐湯羅宋湯亦係用心做,蔬菜餡料多,味道夠濃郁🍹▪️青
🍕▪️怪獸多寶薄批
🥘▪️葡汁雞皇焗飯
🍗▪️炸雞
🫕▪️是日餐湯
羅宋湯亦係用心做,蔬菜餡料多,味道夠濃郁
🍹▪️青檸梳打 and 凍檸水
青檸梳打分開梳打水、青檸、薄荷葉上枱,簡單一個飲品,賣相相當好