2022-12-28 3021 瀏覽
📍慶發飯店 土瓜灣譚公道102-106號嘉運閣地下。。早排睇到Youtuber介紹依間飯店飲夜茶!咁啱係前幾日玩得比較夜又有啲口痕又唔想食老麥同串燒,就醒起依個飲夜茶地方!講到飲夜茶、好自然我會諗起西環個邊。難得九龍依邊都有得飲真係啱晒我!依間飯店沒有冠冕堂皇裝修,係一間地道小店。店內面積唔算大,大約有6張枱左右。所有點心都係熱辣辣新鮮蒸好!個模式就好似唐記包點咁,order完就即刻係隔離坐低食。係食野期間都見到好多人買外賣🥡證明都有好多街坊支持。🔹點心整體來講都可以,未去到話勁好食!但熱辣辣新鮮蒸出嚟而且係店內手造點心真係大大加分😊價錢定位都比較親民。點心最令我有驚喜係馬拉糕!超級抵!推介!$18一大籠,平時酒樓食好少可會原個上!而且熱辣辣好鬆軟唔會乾憎憎!兩個人叫左5個點心、一個例湯、一個蒸飯百幾蚊埋單!抵!以後又多個宵夜飲夜茶地方了😍小店真係需要大家多多支持!手造點心真係買少見少了!。。❤️多謝大家支持 Eyefoodfood喜歡呢個post就記得要like同收藏啦💛。。#hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #食好西 #食好西系列 #hkinflue

📍慶發飯店

土瓜灣譚公道102-106號嘉運閣地下

早排睇到Youtuber介紹依間飯店飲夜茶!
咁啱係前幾日玩得比較夜又有啲口痕
又唔想食老麥同串燒,就醒起依個飲夜茶地方!

講到飲夜茶、好自然我會諗起西環個邊。
難得九龍依邊都有得飲真係啱晒我!

依間飯店沒有冠冕堂皇裝修,係一間地道小店。
店內面積唔算大,大約有6張枱左右。

點心最令我有驚喜係馬拉糕!超級抵!推介!
$18一大籠,平時酒樓食好少可會原個上!
而且熱辣辣好鬆軟唔會乾憎憎!

兩個人叫左5個點心、一個例湯、一個蒸飯
百幾蚊埋單!抵!
以後又多個宵夜飲夜茶地方了😍

小店真係需要大家多多支持!手造點心真係買少見少了!

❤️多謝大家支持 Eyefoodfood
喜歡呢個post就記得要like同收藏啦💛

#hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #食好西 #食好西系列 #hkinfluencer #hkig #hkigshop #eyefoodfood#eyefoodfood_啟德#眼food肚窄 #食食食食食 #hkfoodstagram #memoir#香港cafe #hkfoodlover