2023-04-04 32 瀏覽
呢排做嘢好辛苦,放假就要一定要食返啲好嘢慰勞下自己!左揀右揀之下,我揀咗係土瓜灣嘅聚寶食軒到食飯!--脆皮BB夾  ( 2 隻 )--擺盤好靚,🦆乳鴿顏色炸得非常均勻!每一個位置都炸到又香又脆。完全睇得出廚師嘅功架👍🏻!咬開皮薄多汁,味道香濃。超級好味!--海蝦 --呢個🦐海蝦超級新鮮。肉質好爽好彈,每一啖都有濃濃嘅鮮蝦味。而麻辣汁同其他香料令到蝦嘅鮮味更加提升。食完一份覺得夠喉,要再叫多一份!😍--麻辣烤鯇魚 ( 半條 ) --雖然只係得半條鯇魚🐟,但份量一啲都唔惹少。鯇魚食得岀非常新鮮,肉質比較實同脆口。味道鮮味及魚味濃郁。再用🌶麻辣汁去煮,辣味同魚味配搭得好好。真係食到舔舔脷!我真係冇揀錯餐廳!呢到環境舒適,而且好乾淨。係到慢慢食嘢同休息一下,都係一個唔錯嘅選擇!最緊要嘅係,佢哋食嘢質素好高,全部嘢都大大份,仲要超級好味!值得推薦!

--脆皮BB夾  ( 2 隻 )--

--海蝦 --