2016-05-02 76 瀏覽
今日黎土瓜灣揾個朋友,跟住為左揾個地方好好坐低傾下偈,就費事走出我mk揾野食,一上openrice就見到呢邊開左間食蒸海鮮嘅舖頭,於是就簡去左果度開飯喇。一坐低當然見到個窩喇,真係令人有期待嘅感覺。蟲草花蒸雞雞肉好嫩,而且蒸出來食到雞嘅原味,不過感覺有點油膩美國蠔第一種係食蒸海鮮嘅舖頭食生蠔,令人感覺好滑身好冰涼,不過個人都係鐘意啲咸味更重嘅蠔種。金蒜豚肉粒呢度嘅豚肉粒入口厚實,而家好有肉味,而且餐廳煮得岩岩好,入口又唔會老。臘味糯米飯,呢個糯米飯就真係一定要叫喇,臘味嘅份量同糯米飯嘅份量都算多,感覺真係好抵食,因為價錢唔貴之餘又飽肚,糯米飯口感岩岩好,唔好太軟又唔會太硬,啖啖滋味。南瓜排骨粥(細)粥入口嘅時候就食得出味道好淡,無左應有嘅鮮味,感覺有點令人失望。。。冀望下次再黎好似之前其他食蒸海鮮嘅舖頭啲粥咁好喇
一坐低當然見到個窩喇,真係令人有期待嘅感覺。
蟲草花蒸雞
雞肉好嫩,而且蒸出來食到雞嘅原味,不過感覺有點油膩
美國蠔
金蒜豚肉粒
南瓜排骨粥(細)
冀望下次再黎好似之前其他食蒸海鮮嘅舖頭啲粥咁好喇