2023-08-03
今日喺土瓜灣附近跳完舞,就諗住睇吓附近有啲咩好食!行下行下就去到上户酒場 食左一餐好正既日料☺️ 聽到店員介紹,我就點咗一個刺身盛合五款!店員捧出嚟嘅時候,我真係好surprise!因為每一塊都係超級厚切,佢哋嘅三文魚同埋拖羅都好新鮮,拖羅亦都做到入口即溶嘅感覺✅ 佢哋嘅蝦都大大隻,入口好新鮮好甜!有個surprise嘅位係佢哋會留返起個蝦頭 之後整成湯 最後比返我飲! 蝦湯好甜好好飲 食完刺身,最後仲有暖嘅湯飲落真係好warm❤️ 因為真係好耐冇去日本,所以就好想食和牛!😈 所以我就點咗一個鹿兒島A4和牛燒!又係入口即溶啊救命!🙌🏻🙌🏻🙌🏻 真係好好食 佢嘅油脂分布好好 有一種身在日本嘅感覺😎😎 佢仲要超大塊 慢慢食 再加啲清酒 真係世界級享受 最後,我仲點咗啲燒物😏 我點咗帆立貝同埋日本黑豚肉腸😳 估唔到佢哋上菜嘅時候,下面仲會有個爐慢慢烤 ! 如果平時喺呢度食燒物嘅話,都幾正幾chill🤓🤓🤓