2023-01-22 107 瀏覽
✨土瓜灣日式193 Cafe✨#mayfoodie_togwawan 眾所周知, Error 成員193 (郭嘉駿) 早前喺土瓜灣開咗一間Cafe✨ 雖然本人並非佢嘅粉絲🙈…. 但係喺熱潮既影響下, 剛開業嘅時候我自己都特登去拜訪咗一下🤓😋——- 環境方面 ——-Rating: 7 out of 10日文Tanuki 即係代表狸貓嘅意思🐱而餐廳佈滿左狸貓嘅公仔, 以黃色同埋白色為主調💛🤍天花板同埋牆身都有好多狸貓公仔, 好得意👍👍 睇得出店主用心設計✨ 聽講193係特登搵設計師幫手設計🙈餐廳亦都設有室外用餐環境, 不過有陣時落雨嘅話會唔開🙈 如果你係193粉絲既話, 餐廳日都有唔少精品可以購買🤩唯一美中不足嘅係, 餐廳可以座位設計上面更加闊落… 因為我一個人坐嘅時候都覺得有少少迫😝——- 食物方面 ——-正如193 自己所講, 呢間餐廳價錢不菲, 但係打卡一流🤣👍✨挪威Brunost 芝士 croffle ✨Rating: 8 out of 10呢個croffle 外脆內軟, 芝士味十分濃郁👍👍 食完充滿幸福感另外我都嗌咗一杯特濃朱古力奶, 朱古力味非常濃厚🍫🥛整體上嚟講, 餐廳除咗價
✨土瓜灣日式193 Cafe✨
#mayfoodie_togwawan

——- 環境方面 ——-
Rating: 7 out of 10

餐廳亦都設有室外用餐環境, 不過有陣時落雨嘅話會唔開🙈

如果你係193粉絲既話, 餐廳日都有唔少精品可以購買🤩

——- 食物方面 ——-

✨挪威Brunost 芝士 croffle ✨
Rating: 8 out of 10

另外我都嗌咗一杯特濃朱古力奶, 朱古力味非常濃厚🍫🥛

整體上嚟講, 餐廳除咗價錢偏高外,其他都OK🤓👍 #值得一試

——- Information ——-

📍Tanuki Coffee (土瓜灣)
📍土瓜灣馬頭圍道63號啟岸地下18號地舖