餐廳: Lamees
資訊:

2024-01-04 56 瀏覽
地中海菜係香港唔常見而呢間地中海菜餐廳之前都有朋友提及過話覺得唔錯今日終於可以黎試下了😍環境唔係十分大 但係氣氛唔錯 幾有情調 坐得舒服 聽聞呢到經常都好Full我地早到左 以為當日人流唔多點知坐坐下 已經Full House了😵‍💫掃枱面個QR code睇menu冇咩idea既我地 叫Waitress推介幾款俾我地😆🔸前菜一道傳統signature dishes, 廚師先將鷹嘴豆打成蓉十分幼滑,配上香料羊肉醬增添風味, 熱辣辣鬆軟 Pita Bread一齊食,滋味無窮🤪🔸Lentil Soup中東經典蘭度豆湯,加上黃薑一齊去煮,配上有香料既紫洋蔥一同進食,加上幾滴檸檬汁,令mn味道更香濃及增加層次,冬天飲這個湯,好暖身😌🔸藏紅花大蝦薰飯好大份幾個人share都可以🤣,個飯偏濕潤,加上4隻大蝦,蝦味好重,好新鮮同彈牙,好有驚喜😵‍💫🔸甜品阿拉伯雪糕加入麵粉更有彈性,奶味較重, 整個雪糕都有開心果包圍住,超香 仲要大大舊 好開心😆
地中海菜係香港唔常見

掃枱面個QR code睇menu
冇咩idea既我地 叫Waitress推介幾款俾我地😆

🔸前菜

🔸Lentil Soup
中東經典蘭度豆湯,加上黃薑一齊去煮

🔸藏紅花大蝦薰飯

🔸甜品