2022-08-27
#pb食在土瓜灣土瓜灣水泥風Cafe🖤早排去開土瓜灣 於是就去左呢間bookmark左好耐嘅水泥風Cafe🤪 開放式嘅店內環境採光度幾好 窗邊有個Cushion沙發位 打卡幾好😍 佢早上8點已經開門 算係開得比較早嘅Cafe👍🏻.食物以輕食為主 有沙律、Bagel、Sourdough😋 價錢$50-$130不等 價錢偏貴🤪 另外佢仲有幾款甜品、自家製芝士蛋糕、自家製鹹批等 價錢$65-$85不等 都唔平🥲🔹牛油果三文魚沙律🥗好色彩繽紛嘅組合❤️ 超級足料嘅沙律👍🏻 入面有足足一個牛油果、沙律菜、粟米粒、車厘茄、6-7塊三文魚😋 最特別係佢加左士多啤梨🤪 不過$130都少貴🥲🔹菠菜雞肉粟米批🥧佢每日有一款自家製鹹批😋 本身見到價錢$85都有少少驚訝 不過見到咁大件就更加驚訝🤪 燒香左舖面芝士 中間夾住大量菠菜雞肉粟米餡 好食😍 佢個批底係薄薄地脆批底果種👍🏻 仲有黑醋沙律菜跟 好開胃🥰🔹菠菜煙肉芝士Bagel🥯係來自 @wingel.bagel 嘅Bagel😋 拎上手就覺得好重手😍 Bagel 口感夠煙韌 好鬆軟😋 入面嘅餡料好足料、好香👍🏻🔹Hojicha Latte🍵一上枱見到隻色就覺
土瓜灣水泥風Cafe🖤
🔹牛油果三文魚沙律🥗
🔹菠菜雞肉粟米批🥧
🔹菠菜煙肉芝士Bagel🥯
🔹Hojicha Latte🍵
一上枱見到隻色就覺得怪怪地🤔 飲落好似冇加奶咁 又唔太甜🤪 係飲到淡淡地嘅焙茶味🥲
🔹Dirty☕
正常發揮🤪
整體✨ 水泥風裝修 + 開放式嘅環境幾適合溫習、工作 而且佢開得比較早👍🏻 食物價錢偏高 不過勝在夠大份😋 食物、咖啡質素唔算十分驚喜🤪 住土瓜灣嘅朋友仔可以去幫襯下🥰
Out of Office
土瓜灣美善同里8號美怡大廈地下1-3號舖