2021-10-03
#pb食在土瓜灣土瓜灣的「限定」Cafe 🍴今次難得去開土瓜灣 緊係要拜訪下個度嘅Cafe啦🤪 見到呢間有明太子意粉 又有Tiramisu 所以就揀左呢間試下😋 店內環境都幾寬敞 設計夠光猛、簡約😍 大約有8-10張枱 室外亦有一張枱 毛孩可以坐室外👍🏻 .主食有幾款日式定食($128-138) 見人地都幾大份😋 另外仲有幾款Pasta 價錢$98-$138不等😋 不過要提提大家 食物需時 我地果日等左30分鐘先有野食‼️🥲🔹明太子海膽意粉🍝意粉份量幾多 明太子都好足料😍 佢唔係creamy果種 不過食落幾香 有少少辣味😋 海膽少少舖面 唔算好特別🤪🔹溫泉蛋雞肉牛油果牛角包🥐色彩繽紛嘅牛角包🌈 牛角包幾鬆脆😋 雞肉、醬汁份量幾多 牛油果有少少過熟🤪🔹Tiramisu🍫推介❤️ Tiramisu幾好食😍 口應感夠滑 咖啡味好濃😋 略嫌酒味可以再濃d 不過已經好好食👍🏻🔹Blue Earl Grey Royal Chocolate🍫 #pb伯爵茶🍵推介❤️ 上層係Blue Earl Grey奶蓋 下層係Chocolate 😍 飲落淡淡嘅伯爵茶味 唔會好漏🥰 朱古力味反而唔重 但係混埋奶蓋飲好滑身
土瓜灣的「限定」Cafe 🍴
🔹明太子海膽意粉🍝
🔹溫泉蛋雞肉牛油果牛角包🥐
🔹Tiramisu🍫
推介❤️ 上層係Blue Earl Grey奶蓋 下層係Chocolate 😍 飲落淡淡嘅伯爵茶味 唔會好漏🥰 朱古力味反而唔重 但係混埋奶蓋飲好滑身🤪
🔹Jasmine Matcha Milk🍵
第一啖飲落有茱莉嘅清香味 中和左綠茶嘅苦味 幾夾😍
整體環境幾舒服 由2點幾滿座坐到4點左右走冇咩人🤪 建議大家可以試下飲品、甜品 主食反而唔太驚喜🙈 不過記得製作需時🥲
Limited
土瓜灣炮仗街93號喜築地下E室