2022-08-18 25 瀏覽
自從土瓜灣站開左之後,第一次經鐵路過黎 呢邊。原來呢區都有唔少餐廳嫁wo, 實在太大雨嘅情況下即刻搵一間餐廳入去先, 見到呢間茶舍門面靚靚哋,就佢啦。點咗一個日式鰻魚飯,價錢好似幾抵,平時日本野食都可能要over 80蚊, 重點係唔使加一喎呢度。 出到嚟冇失望,鰻魚好大塊, 味道唔錯。不過睇真啲原來餐牌有一款連埋蛋包飯嘅,應該揀個款會更出色另外點左煙肉蜆天使麵, 份量十足, 啲蜆冇沙, 有啲蕃茄仔做配菜幾juicy。一睇到飲品餐牌就覺得啲圖好吸引,揀咗一杯朱古力沙冰,同埋一杯水果茶。出到黎個size都幾驚人,實物同張相係似嘅,估唔到小店都有咁既特色飲品。 重點係可以坐喺度飲,又平過出面嘅飲品店。實在太大雨走唔到,又點多一個朱古力芝士蛋糕做甜品,的的骰骰但幾實淨。 食完呢餐捧住個肚走。

日式蒲燒鰻魚丼飯
午餐