2023-05-03
平日好似好少食正野 今日朋友帶我去入面啲野食睇落都好高質 野食都好抵食!≣≣≣≣≣✿≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣#土瓜灣食好西≣≣≣≣≣✿≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣焗芝士三文魚牛油果意大利飯 $108 米飯入口香糯,面頭係溶左嘅芝士同三文魚,濃郁嘅芝士味和魚肉的鮮味融合埋一齊,味道好豐富!加$38轉套餐(是日餐湯+巴馬火腿柚子醋番茄薯仔沙律)是日餐湯係羅宋湯,呢個羅宋湯係真材實料,有好多番茄係入面,唔係普通溝出黎嘅。番茄的酸味和羅勒的香氣,口感濃郁醇厚。巴馬火腿柚子醋番茄薯仔沙律入面嘅柚子醋味道酸甜,配埋鹹鹹地嘅巴馬火腿同薯仔蓉,非常開胃。芝士奶蓋牛油果沙冰 跟餐+$38有一粒麥提莎朱古力奶蓋嘅層次感好豐富,有濃濃嘅牛奶香味,再加埋啲微鹹同埋奶油嘅滑口感,真係好好味。而沙冰裡面嘅牛油果口感豐富,質地綿密滑順,好啱同奶蓋一齊食。入面仲有黎麥提莎,飲到最後嘅牛油果仲有少少麥提沙朱古力嘅甜味。柚子海鹽蜜糖燒雞配墨西哥莎莎薯條(半分) $128燒雞肉質好鮮嫩,啲肉汁滲出嚟帶啲蜜糖同柚子嘅香味,食落口感好豐富多樣。柚子嘅酸甜同海鹽嘅微妙平衡仲燒雞多
今日朋友帶我去
入面啲野食睇落都好高質 野食都好抵食!
#土瓜灣食好西
焗芝士三文魚牛油果意大利飯 $108
加$38轉套餐(是日餐湯+巴馬火腿柚子醋番茄薯仔沙律)
芝士奶蓋牛油果沙冰 跟餐+$38
有一粒麥提莎朱古力
柚子海鹽蜜糖燒雞配墨西哥莎莎薯條(半分) $128
燒雞肉質好鮮嫩,啲肉汁滲出嚟帶啲蜜糖同柚子嘅香味,食落口感好豐富多樣。柚子嘅酸甜同海鹽嘅微妙平衡仲燒雞多咗一種獨特風味。 墨西哥莎莎醬爽酸甜,薯條外酥內軟口感真係配搭得好完美。
自家制蛋糕 跟餐+$25
燒雞跟餐可以加25蚊要一個蛋糕,我地揀左巴斯克蛋糕。巴斯克蛋糕外表呈現出金黃色的外皮,表面有著細緻的結晶糖屑,口感好綿密,入口即溶,散發出濃郁嘅奶香和甜味,真係好滿足。
芒果百香果青檸特飲 跟餐+$38
mix 咗芒果、百香果同埋青檸,顏色好靚,散發出清新嘅果味。飲落去好清新舒服,仲有啲微微嘅酸甜味。
WM Café & Bar (啟岸) (土瓜灣)
土瓜灣馬頭圍道63號啟岸1樓13號舖
❊
#HK_gfoodie #hkfoodie #homehong
#foodie #HKfood #hkfoodshare #hkrestaurant
#hkcafe #cafe #cafehopping #香港 #hkig #香港好西 #香港好去處 #香港美食