2024-03-21 13 瀏覽
✨又去土瓜灣覓食啦!今次就揀咗呢間喺地鐵站附近嘅日本居酒屋,所有嘢都意料之外嘅!呢間居酒屋主打串燒,川曰fusion菜,食物味道同環境都好正! CP值好高!鰻魚炒飯呢個鰻魚炒飯,火候啱啱好,鰻魚肉質肥美,炒飯粒粒分明,咬落煙靭,米香十足,不錯! !明太子燒淮山呢個睇個樣好似唔多吸引,但係識落去就別有一番滋味!淮山一咬落去係清脆,滿滿嘅淮山味就會爆發出嚟,原來燒淮山都可以咁好味!大蔥雞卷大蔥好多汁,有青菜嘅鮮甜味,雞肉嫩滑,呢個match其實我覺得好襯,惹味得來又唔會太Heavy !芝士玉子燒玉子燒到啱啱好,咬落去好重蛋味,上面嘅芝士仲可以拉絲,很不錯!雞泡魚乾呢個都係我好鍾意嘅一道菜,雞泡魚燒到好乾身,咬落去有淡淡嘅鹹香,作為零食或者送酒係一流嘅!不得不提呢一間居酒屋嘅裝修好別字,裏便有好多日式擺設,就好似真係去咗日本咁!最重要係呢度嘅服務員態度十分親切友善,其實全晚個場都爆曬,但係個度啲服務員係咁忙碌嘅情況之下都好好脾氣,呢個真係要大贊!

鰻魚炒飯

明太子燒淮山