2024-11-20 38 瀏覽
為食朋友仔帶小編來開發土瓜灣美食😋👍🏼驚現平價又高質嘅串燒小店!順路重有浪漫夜放閃打卡位,然後食埋糖水直落🥳!第一站首先來到離土瓜灣站數分鐘路程嘅崇潔街,來專訪share 呢間親民小店:東日串燒一睇Menu 已經心心眼食預左可以放心盡佢!每款串燒10幾蚊就已經食到! 重點唔係Hea 比你!每款嘅調味、賣相都放足誠意👍🏼一張order 紙比你揀清楚揀好分類,有雞、牛、羊、豬肉、海鮮、小食及蔬菜類,更有其他自家特式炒飯,意粉烏冬等主食選擇。四個人當晚就點左21款菜差唔多50串串燒,人均都只係$2百幾😱👍🏼order 時先均一選擇串燒辣度,先由海鮮類重點分享!燒海蝦、燒鮮鮑魚、蒜蓉燒鮮日本生蠔、錫紙蒜蓉粉絲花甲、多春魚 及 蠔仔旺菜粉絲。只係上檯的賣相已經俘虜左小編嘅評價👍🏼論色澤配料及調味明顯睇到廚房落足心機。🦪鮑魚、生蠔及海蝦新鮮程度好靠當日來貨,而做到鮮味爽口彈牙唔係間間串燒可以做到,加上小店細心準備了座熱火爐,兩款粉絲滾起個種熱烘烘感覺秋冬會盛讚👍🏼🐓雞肉類點了雞腎、雞軟骨及大蔥雞肉,🥩牛肉類點了牛舌、安格斯牛肉串燒整體做到香口軟腍調味上微辣惹味到位,值得讚賞👍🏼🐏紐西蘭羊架十分巨型

為食朋友仔帶小編來開發土瓜灣美食😋👍🏼
驚現平價又高質嘅串燒小店!
順路重有浪漫夜放閃打卡位,然後食埋糖水直落🥳!

第一站首先來到離土瓜灣站數分鐘路程嘅崇潔街,
來專訪share 呢間親民小店:東日串燒
一睇Menu 已經心心眼食預左可以放心盡佢!
每款串燒10幾蚊就已經食到! 重點唔係Hea 比你!
每款嘅調味、賣相都放足誠意👍🏼

一張order 紙比你揀清楚揀好分類,
有雞、牛、羊、豬肉、海鮮、小食及蔬菜類,
更有其他自家特式炒飯,意粉烏冬等主食選擇。

四個人當晚就點左21款菜差唔多50串串燒,
人均都只係$2百幾😱👍🏼
order 時先均一選擇串燒辣度,
先由海鮮類重點分享!

燒海蝦、燒鮮鮑魚、蒜蓉燒鮮日本生蠔、
錫紙蒜蓉粉絲花甲、多春魚 及 蠔仔旺菜粉絲。
只係上檯的賣相已經俘虜左小編嘅評價👍🏼
論色澤配料及調味明顯睇到廚房落足心機。
🦪鮑魚、生蠔及海蝦新鮮程度好靠當日來貨,
兩款粉絲滾起
個種熱烘烘感覺秋冬會盛讚👍🏼

🐓雞肉類點了雞腎、雞軟骨及大蔥雞肉,
🥩牛肉類點了牛舌、安格斯牛肉
串燒整體做到香口軟腍調味上微辣惹味到位,值得讚賞👍🏼

🐏紐西蘭羊架十分巨型,調味上平衡了羊羶味,
令入哂味嘅羊肉變得惹味可口。

🐽豚肉明太子卷、豚肉泡菜卷
推介必點! 少有嘅款式令我地四位想再encore 嘅兩款特色肉卷。
🫔燒豆腐皮京蔥芫茜卷
第三款必點卷物,豆腐皮吸收哂醬汁味,
內裡京蔥及芫茜味道有新意,爽脆好味👍🏼

燒露筍竟然都有驚喜! 攞上手仙氣飄出🤭
爽脆、外皮好脆咬開好濕潤。
燒秋葵及燒蒜蓉茄子在正常表現之上👍🏼
蒜味唔算特別撲鼻,但要一讚控油嘅功夫,難得食茄子唔怕過油,令人特別欣賞。

🍢燒日本豆腐、燒台灣腸
口感同賣相都無令人失望,兩款外皮脆身之外,
味道上食得出都落左唔少心機👍🏼

🍞燒麵包係飽肚之選,將麵包外皮燒得酥脆,
蜜糖薄薄在表面已經入味香口好食。
就連燒餃子都咁靚仔,真心佩服!👏

📌整體係今年食過價錢最合理,味道賣相控油及調味上都攞滿分嘅串燒小店!
所以一定要介紹比大家去支持。
溫馨提示,佢地星期日休息,平日開到夜晚2點啊。