2024-02-08 1051 瀏覽
今日嘅食記,我想講啲簡單嘅真心話。試完呢家土瓜灣嘅滷味色香俱全👌🏼,入到口立刻覺得雞肉滑溜又多汁,真係"滑嘟嘟"!腩肉就腍到化咁,好過癮🤤。每件滷水拼盤嘅肉都吸滿咗鹵汁,巧妙地兼顧咗味同質,想一試難忘。話時話,當食到滷水鴨嗰陣,嗰鴨香味喺口腔裡散開,"嘭嘭聲",啖啖肉仲帶點酒香,太正喇!豬肚同豬腸呢,軟硬度拿捏得好,冇多餘腥味,食落真係"順滑得滯"。嗰幾隻雞腎更加值得一贊,咬落"爽口得嚟柔軟",又唔失彈性。最後一提,呢家嘅雞飯亦都好趁心水。雞肉又香、又唔膩,添上薄薄鹹香,真係大飽口福。呢啲平民價錢得嘅美食,係咁忙碌嘅香港,真係難得嘅享受😊。嚟呢度食飯,好似搵到一寶咁,你又點可以錯過?下次我一定會再嘗試,多謝呢家店帶畀我舌尖上嘅歡喜!