2023-09-24 498 瀏覽
啟岸巷子都係一個打卡勝地,巷子入面餐廳林立,成個環境都幾舒服。舒服既環境比我搵到間同樣舒適既WM cafe & bar。而且WM cafe and bar 都有好多分店,今次一於試下係土瓜灣既呢間先,貪佢夠方便,地鐵站出黎行就係,一陣就搵到啦。食物方面,叫左蒜片辣椒白酒大蜆意粉,果然冇呃人,大蜆真係好大,中意食蒜,又中意食辣既,呢個絕對岩哂,意粉夠哂彈牙,好味道。因為轉左套餐,有餐湯同埋野飲。餐湯係南瓜忌廉湯,個南瓜味好濃,食得到啲南瓜蓉,絕對唔稀,比足貨既餐湯。飲品叫左西柚蜂蜜綠茶,賣相幾好,味道都幾特別,雖然佢嘅係西柚但加左蜂蜜又唔會太苦。入到去個環境好chill,好適合happy hour 同埋收工之後同frd吹水食飯既好地方。地方夠哂闊落,啲background music好岩聽,環境我比100分。食物都算係高質既西餐廳,同埋見佢做緊生啤優惠再加上啲酒都抵飲,員工都好nice好有禮貌。食物環境價錢都滿意,下次約埋班frd再encore。#wmcafe&bar

#wmcafe&bar
2023-09-22