2017-01-31
天后既清風街一向有唔少餐廳選擇,在不起眼既街角遇上隻大啤啤🐻🐻超吸睛而且任影唔嬲我地幾個人叫左好多野食凍肉併盤墨魚汁海鮮意大利飯($128)每次食墨魚汁既野都好似搽左黑色唇膏兼互笑你對面果個成嘴都係黑色,意大利飯味道濃郁,煮得煙靭,材料豐富,蝦肉同魷魚都好彈牙,略嫌份量細左少少澳洲和牛竹炭漢堡($158)又係黑蚊蚊既麵包🙈漢堡咬落好有口感🍔中間塊免治和牛超級厚,仲有蕃茄,洋蔥作配搭,突出了牛肉香,食落很juicy,很好吃😋朱古力士多啤梨窩夫($68)窩夫賣相精緻,鬆軟適中,蛋香可以重啲啲,士多啤梨沾上朱古力,好似以前中學時,係情人節整個啲小食心太軟碟子很漂亮,可惜心太軟有待改善,有D overcook,並唔係一切開就流朱古力漿水果茶($50)用透明茶壺盛載,清楚見到入面有咩生果,而且一路用蠟燭保持水果茶既熱度♨️唔怕飲飲下變凍,水果茶香氣四溢,散發出淡淡清幽果茶香strawberry Daiquiri ($68)精緻既一杯粉紅色cocktail,杯邊都圍上一層糖粒,剛入口有點奇怪,後來才愈飲愈順我同朋友都好中意呢度既寧靜, 餐廳環境闊落,同朋友係度坐耐啲傾計都唔怕比人趕
我地幾個人叫左好多野食
凍肉併盤 墨魚汁海鮮意大利飯($128)
澳洲和牛竹炭漢堡($158) 又係黑蚊蚊既麵包🙈漢堡咬落好有口感🍔中間塊免治和牛超級厚,仲有蕃茄,洋蔥作配搭,突出了牛肉香,食落很juicy,很好吃😋
朱古力士多啤梨窩夫($68) 窩夫賣相精緻,鬆軟適中,蛋香可以重啲啲,士多啤梨沾上朱古力,好似以前中學時,係情人節整個啲小食
心太軟 碟子很漂亮,可惜心太軟有待改善,有D overcook,並唔係一切開就流朱古力漿
水果茶($50) 用透明茶壺盛載,清楚見到入面有咩生果,而且一路用蠟燭保持水果茶既熱度♨️唔怕飲飲下變凍,水果茶香氣四溢,散發出淡淡清幽果茶香
strawberry Daiquiri ($68) 精緻既一杯粉紅色cocktail,杯邊都圍上一層糖粒,剛入口有點奇怪,後來才愈飲愈順