2021-07-31 30 瀏覽
平時去食印尼菜都必點沙嗲串燒,每次叫一份都唔夠食!朋友介紹呢一間位於西環嘅一口沙嗲,平均一串都係大約$7!終於可以瘋狂勁食!我一次過就買齊四款肉,分別係:雞肉串燒 - 雞肉好滑,應該係用左雞髀肉。豬肉串燒 - 燒耐左都唔會鞋口。牛肉串燒 - 串燒一口牛,大滿足!羊肉串燒 - 醃得好出色,完全唔會膻。整體黎講,絕對係超值,而家買夠十盒仲會送埋專用電爐,可以熱埋花生醬,整出新鮮熱辣沙嗲串燒!而且全部肉都每日係香港新鮮醃製及真空包裝,完全唔洗擔心質素。最重要嘅係!全部肉都醃得好入味,配埋花生醬,老實講我覺得自己整得好食過平時係餐廳食!建議自己準備少量雞髀菇、翠玉瓜,咁就變成一餐完美嘅串燒晚餐!