呢間一口沙嗲在公司附近🤭 因為屋企多人又成日要開party ~ 成日想一家人出街食都比較麻煩 於是諗住試一試在家食串燒🍢 果然非常方便同埋好玩😂👍🏻留意到宜家仲可以買十盒送部串燒專用機 就即刻落訂 叫埋親戚朋友嚟屋企試下玩部串燒機🤭落完order 我決定去門市拎部機同埋串燒盒了🤤在門口攞既時候見到地方很衛生 可以非常放心咁食🤤部串燒機迷你可愛 容易處理同埋易收納 適合香港家庭🥰而且串燒機還可以自行調教溫度 燒烤板仲有2面可以選擇 且非常易清洗🤘🏻 屋企可以有個煮食方式選擇 好滿足喔😈今次我地就會先試 牛 雞 羊 豬 串燒各一包 (一包有12串) 加埋 手工原味花生醬 同埋 手工辣味花生醬 😻原味花生醬既質感好細滑 好香濃 而愛辣既朋友都唔可以錯過辣味花生醬 很開胃呀🤗當上層燒緊串燒 下層可以同時燒熱2款醬 很方便同好玩 家中小朋友都好鐘意呢個新玩意(不過一定要有成人陪同先好整呀)😸我地今次試了用 串燒爐 同埋 焗爐去整串燒~因為老人家唔想食太熱氣 有一點串燒就用焗爐去整嚟食(根據包裝指引 用180度焗8分鐘)而我地後生既如果想食香口啲 燒到脆脆既就用串燒爐去整(預熱5分鐘後 一面燒完8

落完order 我決定去門市拎部機同埋串燒盒了🤤

在門口攞既時候見到地方很衛生 可以非常放心咁食🤤

部串燒機迷你可愛 容易處理同埋易收納 適合香港家庭🥰

我地今次試了用 串燒爐 同埋 焗爐去整串燒~

而我地後生既如果想食香口啲 燒到脆脆既就用串燒爐去整(預熱5分鐘後 一面燒完8分鐘反另一面就再燒5分鐘)同一時間可以燒~7條 不過我地第一次用 怕燒得唔好 所以一次就燒5條

所有沙嗲串燒好入味 就算沒有沾醬都已經風味十足 😼 根本係屋企都食到外面串燒鋪既質素 而且真的如網上所講 沒有味精、色素跟防腐劑 食完都冇好口渴既感覺 岩哂一家大細一齊食了🤤以後可以再order 多點 招呼朋友一齊玩一齊食喇🤘🏻

外賣自取