2015-12-06
不到一個月就到聖誕啦, 各大商場都已佈置好受大小朋友都喜愛的LINE friends, 今年打入朗豪坊中庭前排忙到C, 開幕多時, 現在才有空過去影相人多就預咗, 不過有工作人員在場維持秩序, 情況都幾令人滿意放工時間來到, 影完相就緊係醫肚啦~朗豪坊都有很多不同菜式的食肆, 不過試過幾間後, 暫不會回頭當然有些是可以留低的 XD樓層較高的有好幾間我都覺得唔錯....沿著扶手電梯上去, 燈飾也好看男友見我搵LINE Friends, 佢話佢又要搵佢女神喎 (哼)好...讓你, 平手!其實baby cafe之前都食過幾次, 尖沙咀同朗豪店都食過, 不過都係剛開業的時候了baby cafe招牌的Baby三食, 我當年都有點過絕對能滿足女生選擇困難症的願望事隔幾年後, 店舖裝潢也換過了, Meun也都有不同也多了Baby二人晚餐Menu這時候, 通常不用多諗, 就會點二人餐7時多都不算客滿, 所以侍應很好的主動給我們一張4人座大卡位高高的椅背, 私隱度高, 說38事也不怕隔牆有耳當然對剛拍拖的情侶是浪漫的, 配上餐廳的昏暗燈光, 巧sweet呢~Baby會對著大家吃飯如果我家的飯廳也印著我自
前排忙到C, 開幕多時, 現在才有空過去影相
人多就預咗, 不過有工作人員在場維持秩序, 情況都幾令人滿意 放工時間來到, 影完相就緊係醫肚啦~
當然有些是可以留低的 XD
樓層較高的有好幾間我都覺得唔錯....沿著扶手電梯上去, 燈飾也好看 男友見我搵LINE Friends, 佢話佢又要搵佢女神喎 (哼)
好...讓你, 平手!
其實baby cafe之前都食過幾次, 尖沙咀同朗豪店都食過, 不過都係剛開業的時候了 baby cafe招牌的Baby三食, 我當年都有點過
絕對能滿足女生選擇困難症的願望 事隔幾年後, 店舖裝潢也換過了, Meun也都有不同 也多了Baby二人晚餐Menu
這時候, 通常不用多諗, 就會點二人餐 7時多都不算客滿, 所以 侍應很好的主動給我們一張4人座大卡位
高高的椅背, 私隱度高, 說38事也不怕隔牆有耳
當然對剛拍拖的情侶是浪漫的, 配上餐廳的昏暗燈光, 巧sweet呢~ Baby會對著大家吃飯
如果我家的飯廳也印著我自己的大油畫就好了 (自戀) 先來藜麥海鮮雜菜沙律
用上酸味味的黑醋汁, 簡直就是打開胃口的前菜
海鮮有蝦, 墨魚仔, 青口肉, 混合新鮮蔬菜及營養豐富的藜麥
可能我倆都喜歡食新鮮及口感豐富沙律的關係, 所以很快就給我們消滅了
湯是超級熱騰騰, 打碎的野菌令口感非常豐富, 超正!
酥皮帶酥軟而不結實, 大愛!
焗蠔都是熱辣辣的, 焗汁是沙律醬汁, 男友超愛, 但我覺得酸了一點
男友點的"鵝肝拌牛柳", 一看就知是有經過悉心的內舖排
伴菜是粗薯 (正) 及4大片烤時蔬, 醬汁也是分開上的
當時我聽到他咬下很清脆的多士聲, 事後他答道鵝肝入口即溶, 唔油膩又唔乾身
不要看份量細細舊, 但真是吃不下全份落肚 而另一份主菜是"法式野雞仔配海膽意大利飯"
原隻野雞仔像春雞的size, 都是有4大片烤時蔬
我同男友都第一時間先試
海膽要盡快先吃, 否則遇熱會溶, 份量都不算少
用白汁燴的意大利飯, 超香濃好味, 飯中也有野菌粒
唔好以為雞仔係無乜肉食, 錯了
我們只吃到1/3隻而已
由於是雞仔, 所以肉質都還很嫩
對女生來說, 如果多一道甜品會更完美 (雖則很飽, 但甜品是潑入第二個胃嘛) 我們不做大嘥鬼, 吃不完有大半隻野雞仔及意大利飯,
所以要求打包回家, 醒目的侍應給我2個膠盒
外賣膠盒沒有額外收費, 而且還附上紙袋一個, 超細心 埋單後還送上一張下次惠顧的coupon, 不過記得好似要晚上9.30/10時後才可使用
因為很少會咁夜食飯, 所以沒有拎走, 而且也有限期的 題外話
見到Menu有下午茶都只是$198/2位, 下次可以試試 預祝大家聖誕快樂! 食得是福!