之前聽日本同事話喺香港成日去尖沙咀一間日本料理,今日就去試吓啦☺️ 話晒佢話在港日本人成日去就一定無死啦😇時間都早去6點鐘,唔洗等位😃一坐低就上咗個中華沙律開開胃三文魚腩 $170 ,好肥美,仲開左花,配合豉油Wasabi ,入口即溶,要嘅就係依啲😍 感覺好考刀功豆腐青瓜沙律 $65我覺得呢一個豆腐沙律係出色嘅,首先佢個豆腐係完全溶化先切,有一定嘅凍豆腐口感,配合埋青瓜絲蕃茄仔,仲有沙律汁吊味,開胃之餘,有清靜嘅感覺,因為有時候出去食日本料理都一定可以食到清清地嘅嘢宮崎南蠻雞肉 $85 好juice 炸物,又係一個去日本料理必試嘅環節。最能夠考到間舖頭師傅嘅手勢,呢個雞料理,咬落係juice, 炸粉唔厚,即都唔多嘅,唔會好漏日式汁煮五花腩 $88重頭戲,日本同事話呢個同日本家鄉整嘅一模一樣味道呀,我都因為呢個食左2碗飯,送飯一流 下次會再叫呢樣日式雪菜炒飯 $90呢個又係日本同事介紹,充滿驚喜呢一個又係,lam lam脷指數100分呀,炒飯係粒粒分明係基本,然後配合適量嘅雪菜吊味,大家都唔會搶大家口感!好食到細食嘅我真係食多左呀,呢個又係下次會再叫嘅一碟地點都唔難搵嘅,環境都舒服嘅,在場
之前聽日本同事話喺香港成日去尖沙咀一間日本料理,
今日就去試吓啦☺️ 話晒佢話在港日本人成日去就一定無死啦😇

時間都早去6點鐘,唔洗等位😃
一坐低就上咗個中華沙律開開胃

豆腐青瓜沙律 $65

宮崎南蠻雞肉 $85 好juice

炸物,又係一個去日本料理必試嘅環節。
最能夠考到間舖頭師傅嘅手勢,

日式汁煮五花腩 $88

下次會再叫呢樣

日式雪菜炒飯 $90

地點都唔難搵嘅,環境都舒服嘅,在場都有幾枱日本人係度眾餐
2022-09-23
  • 刺身沙律