2021-10-22 4546 瀏覽
話說上開網,留言下班食家youtuber有咩好介紹睇到有日本人推介香港飯堂即刻就搵時間去試一試佢,反正家下都無得飛中午時間去試,無book位,第一個到開12:00但我11:50到,都照比我入有禮貌,門面極似日本(可能思鄉病🤣)坐低叫左兩個中午套餐三色迷李丼飯/雜錦海鮮天婦羅飯丼飯既刺身好新鮮,確係有小小魚市場即食感牛肉鮮嫩多汁,醬汁口感不油膩天婦羅新鮮脆口,表面粉漿吾會過厚,剛剛好最重要有每件呎吋吾會過大,易入口最重要係飯底,新瀉米🤣🤣(小弟是幹飯魂🍚)睇片介紹要食雞蛋卷,叫左一份過然。非常好食有極農高湯味道,完全沒有甜味(小弟好怕食甜蛋)蛋卷內裡還在半熟狀態,非常滑,新鮮度極高,最抵死係上台擺左3/4分鐘,再食內裡依然咁滑同半熟狀態,真係吾知點做得到👍🏽👍🏽以為咩都咁好食?錯左後面叫左碟牛油帶子炒波菜🤔無咩牛油味,帶子係新鮮既,但炒起上來感覺麻麻,波菜亦見有小小過左火位,老了點但總括而言,確係有日本既味道,好有家的感覺,親切既服務係值得一讚,同場都真係有幾咁多日本人來食,全部都:舒你媽些,九個阿爹咁。值得推介,會再去試多次晚市✌🏻
話說上開網,留言下班食家youtuber有咩好介紹
睇到有日本人推介香港飯堂
即刻就搵時間去試一試佢,反正家下都無得飛
中午時間去試,無book位,第一個到
開12:00但我11:50到,都照比我入
有禮貌,門面極似日本(可能思鄉病🤣)
坐低叫左兩個中午套餐
三色迷李丼飯/雜錦海鮮天婦羅飯
丼飯既刺身好新鮮,確係有小小魚市場即食感
牛肉鮮嫩多汁,醬汁口感不油膩
天婦羅新鮮脆口,表面粉漿吾會過厚,剛剛好
最重要有每件呎吋吾會過大,易入口
最重要係飯底,新瀉米🤣🤣(小弟是幹飯魂🍚)
睇片介紹要食雞蛋卷,叫左一份
過然。非常好食
以為咩都咁好食?錯左