6天前
我朋友今日話帶我去灣仔食日式燒肉預祝新年。原來佢帶我來到一家電力公司,心想到底佢系唔系整蠱我㗎? 點知推門入去,原來呢間電力公司真係食日式燒肉。經過店內經理介紹,原來這間係一家台灣過江龍烤肉店,店內每張餐枱都有足夠距離感,完全沒有局促嘅感覺,而醬料區則是自助的,最吸睛就係可以無限添加嘅黑松露醬。今晚我哋揀咗個$628套餐🥢 日本A5頂級和牛刺身經理教第一片要試原味,不需沾任何醬汁,的確能品嘗到和牛嘅原始鮮味。🥢 招牌極生牛肉佐帕瑪森起司香脆麵包配上嫰滑嘅生牛肉、香濃嘅魚子醬和帕瑪森芝士,口感層次豐富。🥢 美國牛舌厚切牛舌嘅肉質細膩,經理給我們烤到表層微焦,裡面嘅肉質仍感到柔嫩。🥢 日本A5和牛月見金磚A5和牛肉質紋理清晰,脂肪均勻,在燒烤過程中,滲出香濃嘅油脂,再配上月見汁,味道更顯香濃。🥢 日本A5和牛莎朗和牛莎朗口感細膩、嫩滑、且牛味濃郁。🥢 美國醬漬封門柳經過醃制後嘅封門牛柳,味道更顯香濃,所以放到最後才品嘗。🥢 本日蔬菜蔬菜包括杏鮑菇、雞髀菇、金菇、翠玉瓜和日本山藥。經理教路,每食牛肉之間,可食些蔬菜,以解油膩感。🥢 真理丼真理丼裡面有和牛蓉、魚子醬、海膽、雞蛋和秘制醬汁,撈埋
今晚我哋揀咗個$628套餐
🥢 日本A5頂級和牛刺身
🥢 招牌極生牛肉佐帕瑪森起司
🥢 美國牛舌厚切
🥢 日本A5和牛月見金磚
🥢 日本A5和牛莎朗
和牛莎朗口感細膩、嫩滑、且牛味濃郁。
🥢 美國醬漬封門柳
經過醃制後嘅封門牛柳,味道更顯香濃,所以放到最後才品嘗。
🥢 本日蔬菜
🥢 真理丼
真理丼裡面有和牛蓉、魚子醬、海膽、雞蛋和秘制醬汁,撈埋一起食,口感層次好豐富。