2020-10-21
一場黎到大埔搵野食,就睇吓有啲咩餐廳吸引先!揀左呢間Noc Noc,大約4點幾黎到,見酒吧仲有Brunch set食。一個set $88蚊,有All day breakfast/ 漢堡/意粉等等,包一杯飲品。仲有好多款小食餐廳好闊落,夜晚過嚟飲酒睇波一流!我哋揀左墨西哥雞肉餡餅配薯條🍟切開左有三件,餡料好多,拎上手食嘅時候多到跌出嚟,都幾正宗喎,配有三種醬汁,酸忌廉、番茄沙沙、牛油果醬,配埋餡餅或者薯條食都好好食!值得一提係,佢嘅薯條好好食,唔係普通嘅薯條,而係夾雜蕃薯條!即係比較深色嗰啲,好脆,番薯味甜甜地好好食!另外叫咗一個炸魚薯條🍟炸魚好大舊,切開魚肉好嫩滑,食得出落咗胡椒,可以辟走魚腥味,抵讚!呢個就配有醋、沙律醬、千島醬。小食方面,叫多咗一個雞翼三重奏,三隻味分別係水牛城、牛油、蜜糖芥茉。個人最鍾意蜜糖芥茉漿,成隻雞翼沾滿醬汁,甜甜地好惹味!雞翼都好大隻😋飲品方面跟咗一杯橙汁,一杯要芒果冰茶🍹
仲有好多款小食
餐廳好闊落,夜晚過嚟飲酒睇波一流!
我哋揀左墨西哥雞肉餡餅配薯條🍟
另外叫咗一個炸魚薯條🍟
飲品方面跟咗一杯橙汁,一杯要芒果冰茶🍹