2023-03-21
#長沙灣 #荔枝角 @sinsadong.bathhouse.hk🛁餐廳以韓國澡堂為主打, 設有浴池, 仲有包頭巾, 好適合打卡! 餐點選擇不少, 還有套餐, 不錯啊, 一次過試勻多款食物! 🐖韓式豬手配生菜包 $248/2人份 ~ 豬手皮軟嫩彈牙, 滿滿的骨膠原! 豬手肉質嫩滑, 仲灑上芝麻, 增添香味! 配有大量不同款式沙律菜, 搭配辣椒、蒜片、蘿蔔泡菜等同食, 我最愛的菜式之一! 🍢晚市炒年糕套餐 $326! 🌶辣炒年糕 ~ 甜甜辣辣, 年糕煙煙靭靭, 仲有大大串魚片, 及大量鵪鶉蛋, 好有韓國街頭小食味道呢…🍗原味炸雞三件 ~ 炸雞皮脆肉嫩, 炸粉夠薄! 🍤新沙洞招牌炸物拼盤細份 ~ 大大份,一次過試晒所有炸物! 🍑藍柑橘白桃梳打特飲 ~ 外觀超吸晴, 有著淡淡的果香味道! 🌹玫瑰梳打特飲 ~ 濃濃的玫瑰味, 好解渴! 🧇法式焦糖燉蛋窩夫 ~ 焦糖味道濃郁, 脆脆的又甜, 窩夫是千層的, 夠鬆軟! 🫐雜莓伯爵茶特飲、百香果水果茶特飲 @$48 ~ 這兩款特飲都非常清新, 有新鮮生果, 淡淡的茶香味道!
🍢晚市炒年糕套餐 $326!
🍗原味炸雞三件 ~ 炸雞皮脆肉嫩, 炸粉夠薄!
🍤新沙洞招牌炸物拼盤細份 ~ 大大份,一次過試晒所有炸物!
🌹玫瑰梳打特飲 ~ 濃濃的玫瑰味, 好解渴!