每次由地鐵站經過K11上地面總係會扶手電梯旁見到一條長長既人龍,行過一定會聞到陣陣pancake既甜味。今次終於帶埋媽咪閒日黎試下佢!下午大約2PM 決定去食個甜品當brunch,雖然係閒日同埋非繁忙時間,但門前都有數對情侶同埋閨蜜排住隊睇位!而我就做乖女排隊,媽咪就係側邊既幾間cake shop度睇下cupcake!大約十五分鐘度就入得去啦!有梳化坐,座位寬敞,同隔離檯又唔會太近。我地兩個叫左兩個pancakes仲有兩杯野飲。首先係兩杯野飲黎先左:Tropical - Pineapple, Pear, Apple 右:Berries - Blueberry, Raspberry $68 each首先講個杯,外型十分吸引,不過有個小缺點係整支飲管既時侯會發出ee聲既怪聲,令我起雞皮 而果汁係非常清甜,令人好有打開個蓋食曬啲水果既衝動呀!Tropical 比 Berries 更甜更有味,中意飲甜野既朋友可以試下Tropical傾多陣計,pancake就黎到喇Soufflé $68佢個賣相已經將我融化了!食落去係好好好鬆化,加埋牛油,cream,糖漿,感覺十分幸福!一個女仔一定食得晒兩件!

今次終於帶埋媽咪閒日黎試下佢!

我地兩個叫左兩個pancakes仲有兩杯野飲。

首先係兩杯野飲黎先

而果汁係非常清甜,令人好有打開個蓋食曬啲水果既衝動呀!

傾多陣計,pancake就黎到喇
Soufflé
Soufflé $68

絕對推介呢個pancake!!!
Strawberry Signature Pancake
Strawberry Signature Pancake $88

又係一個比賣相吸引到心心眼既pancake呀!
 唔忍心切落去

士多啤梨份量足夠,但唔算好甜,$88黎講有少少貴了

最後同媽咪慢慢先食得晒strawberry呢個pancake

慢慢傾住計咁清晒兩件pancakes,望住出面冇停過既人龍,都係快啲離開去shopping 啦

記得係出面counter埋單啊~
2017-02-23
15 分鐘 (堂食)
Soufflé
Strawberry Signature Pancake